Design portfolio

Of het nu complexe infographics zijn, storytelling websites, of animatievideo’s ik help je om jouw expertise om te zetten in mooie en gebruiksvriendelijke materialen die mensen zich blijven herinneren.

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen website of project? Neem dan contact met me op!

Liesbeth Smit met designs

Scrollytelling websites over onderzoeksresultaten

Voor Bits of Freedom, de Groenen/EFA en onderzoekers

Wil je echt impact hebben? Ben je niet bang om creatief te zijn en out-of-the-box te denken? Ik vind het heerlijk om creatieve campagnewebsites te ontwikkelen voor onderwerpen die de wereld een beetje beter maken!

Korte cursus manipulatie

Voor privacyrechtenorganisatie Bits of Freedom ontwikkelde ik een volledige campagne over manipulatie door sociale media. Ik dacht mee over de teksten en concept, en ontwikkelde de stijl, website, animaties, sociale media campagne en zelfs een NPO spotje!

A future without manipulation

De Europese partij the GREENS/EFA vroeg me om hun EU campagne over de aanstaande Digital Services Act te maken (een nieuwe wetgeving om surveillance-based advertising te verbieden). Een van de leukste projecten ooit waarbij ik helemaal los kon gaan met het design, interactiviteit en storytelling. Met als inspiratie het design van Windows95 (met Clippy!).

#RijRookvrij campagne

Voor een groep onderzoekers van het Erasmus MC maakten we een infographic en een scrollytelling website met hun verhaal. Het is een nationale campagne om er bij de regering op aan te dringen nieuwe wetgeving te maken om roken in auto’s te verbieden als er kinderen in de buurt zijn. Het resulteerde in een kamerbrief en voortdurende inspanningen om deze wetgeving mogelijk te maken.

Kansenongelijkheid in de zorg

Op basis van onderzoek van een promovendus die werkt aan equity bij toelating tot medische opleidingen, heb ik een campagne met infographic gemaakt voor gebruik op sociale media. Ze wilde beleidsmakers overtuigen om actie te ondernemen. We sponsorden ook een scrollytelling website over dit belangrijke onderwerp.

Animatievideo’s

Wil je iets uitleggen op een leuke manier? Animatievideo’s zijn een uitkomst voor het presenteren van je onderzoek! Ik help je met een helder script, de juiste stijl en alle animaties.

Je wordt gemanipuleerd

Televisiespotje Manipulatie

Voor privacyorganisatie Bits of Freedom maakte ik niet alleen de website voor hun Korte Cursus Manipulatie, maar ook hun social media campagne & deze animatievideo die op NPO start te zien was!

Liesbeth kwam telkens met creatieve en passende oplossingen en speelde een grote rol in het creatieve proces. Ze wist ons in dat proces ook waar nodig aan de hand te nemen, door nodige vragen te stellen, of een aantal opties voor te leggen om de mogelijkheden in kaart te brengen.

– Esther Crabbendam, Bits of Freedom

Evict onderzoeksproject

De onderzoekers van het EVICT-project wilden hun publiek vertellen over het werk dat ze deden en waarom het belangrijk is. Ik maakte een creatieve animatievideo in hun huisstijl en deed zelf de voice-over.

Liesbeth is geweldig om mee samen te werken. Zij heeft een geweldige website gebouwd, is creatief en kritisch. Je krijgt een professionele website en huisstijl, die niet 13 in een dozijn is. Ik raad het zeker aan om met Liesbeth te werken.

– prof. mr. dr. Michel Vols. Rijksuniversiteit Groningen

Effecten van het beleid tijdens COVID-19

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben de onderzoekers van CEPHIR (waarvoor ik ook een logo en veel infographics ontwikkelde), een video gemaakt met de resultaten van hun onderzoek om lokale beleidsmakers te stimuleren andere keuzes te maken.

Inspiratie uit origami voor gezondheidsonderzoek

De innovatieve onderzoekers van Wageningen Universiteit vroegen me om een animatievideo te maken die laat zien hoe ze origami gebruiken om maatschappelijke problemen zoals maag-darmziekten op te lossen.

Introvideo Nederlanse Academie van Voedingswetenschappers

Voor mijn eigen organisatie heb ik de video gemaakt om de voordelen van lidmaatschap te laten zien. Met een overzicht van evenementen, vloeiende animaties en achtergrondmuziek inclusief voice-over.

HvA onderzoeksproject diversiteit

Voor een kwalitatief onderzoek naar diversiteit onder docenten aan de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden we een rapport met video waarin we de verhalen van de docenten in de schijnwerpers zetten.

Infographics

Door het stellen van de juiste vragen heeft Liesbeth ons enorm geholpen om onze doelstellingen scherper te krijgen. Onderzoekers en beleidsmakers spreken niet altijd dezelfde taal maar met deze tool zetten we zeker een stap in de goede richting! We hebben er dan ook veel complimenten op gekregen, zowel vanuit de gemeenten die wij bedienen als vanuit ons eigen MT.

Ester de Jonge, GGD

Liesbeth denkt goed mee om je onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze is creatief, reageert en ontwikkelt snel, en sluit aan bij bestaande ideeën en materialen. De vormgeving van de infographic past daardoor erg mooi binnen de vormgeving van een groter project.

Sanne Rumping, Onderzoeker, Hogeschool van Amsterdam

Animeer je infographic!

Een geanimeerde infographic trekt pas echt de aandacht! Laat elementen bewegen in de infographic voor nog meer impact.

Ik ben erg blij met de infographic! De samenwerking verliep goed. Liesbeth communiceerde duidelijk en snel en had binnen een korte tijd een concept voor de infographic. Ik kreeg een overzicht van meerdere versies/opties waardoor er aandacht werd besteed aan de verschillende soorten vormgeving.

Sarah Stapel, Onderzoeker

Animated infographic design

Presentatie design

Ik schreef er een heel boek over, en geef workshops over hoe je professionele en effectieve presentaties maakt. En voor klanten ontwerp ik templates in hun eigen huisstijl. Zie hiernaast een paar voorbeelden.

Het is een hele leerzame en plezierige klus geweest om mijn afscheidsrede samen voor elkaar te krijgen. Ik dank Liesbeth en Stephan voor de geboden ondersteuning, inspiratie en hulp. Ik heb erg veel lovende woorden over de voordracht ontvangen, zowel over de inhoud als visualisatie. Het totale plaatje was indrukwekkend aldus velen. Bedankt voor de plezierige en inspirerende samenwerking.

prof. dr. René Bindels, Radboud Universiteit

We collaborated with The Online Scientist for a series of presentations for an online event about a scientific innovation project. The collaboration went smoothly and Liesbeth and Stephan were very hands-on and helpful with both the design and content of the presentations. This support was welcomed both by the organisers of the event and the partners preparing the slides. The result was clear and to-the-point slides on a very scientific topic, making the presentations more impactful and their storylines connected throughout the event. We appreciated working with them in preparation for our event and are very pleased with the end result.”

Sophia Rehn, EUFIC

Print design

Ik ontwerp ook folders, flyers, posters en boeken. In elke stijl, van moderne foto’s tot retro illustraties.

Het overzichtelijk presenteren van complexe concepten of processen is een kunst waar Liesbeth in excelleert. Ze is geslaagd om bij drie van de projecten waar ik intensief bij betrokken ben, de uitkomsten van onderzoeks- en ontwikkelprocessen rond de rol van leraren op een visueel aantrekkelijke en overzichtelijke wijze te presenteren. Dat helpt heel erg om de boodschap voor het voetlicht te krijgen bij leraren en schoolleiders! Of het nu gaat om loopbaanontwikkeling van leraren of om het leiderschap van leraren. Het helpt mij om mijn activiteiten en projecten betekenisvoller te laten zijn voor de dagelijkse praktijk in scholen.

Marco Snoek, Lector Leren & Innoveren , Hogeschool van Amsterdam