Content design

Content design is het organiseren, structureren, opmaken en ontwerpen van teksten om vanuit de inhoud een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website of document te maken.

Mijn visie bij al mijn ontwerpen is dat de inhoud voorop staat. Content design is geen mooi sausje wat je over een tekst giet, geen kleurtje hier of willekeurige afbeelding daar. Goed design maakt de inhoud beter en duidelijker. Zo wordt design een belangrijke toevoeging aan jouw inhoud en geen afterthought.

  • Voor & Na voorbeeld van een tekst waarvan ik een folder maakte:

Liesbeth is een uitstekend designer. Ze heeft een uitgesproken mening over hoe ze een presentatie vorm wil geven, maar luistert en interacteert heel goed met haar opdrachtgever. We zijn het experiment aangegaan en het resultaat was verbluffend. Zeer veel complimenten.

– Prof. Daan Kromhout

Maak lange teksten leesbaar met een visuele structuur

Met alleen goede tekst ben je er nog niet. Een lange lap tekst zonder opmaak is minder aantrekkelijk om te lezen dan een mooi opgemaakte tekst waarbij de verschillende onderdelen zoals kopjes, paragrafen, kaders, quotes, referenties meteen te herkennen zijn. Je verhoogt zo de leesbaarheid van de tekst.

Content design gebruik ik voor het ontwikkelen van infographics, websites, folders, brochures, posters, en e-learning. Eigenlijk alles waar tekst in zit!

Zie hiernaast enkele voorbeelden, of bekijk mijn design portfolio.

Liesbeth heeft het vermogen om de kern en inhoud van je werk te vertalen in passend design.

– Yula Altchouler, Cross media storytelling

Goede content design zorgt ervoor dat de belangrijkste boodschap van de tekst in een oogopslag duidelijk is, dat mensen langer doorlezen, en dat mensen sneller vinden wat ze zoeken in de tekst.

Workshop content design

We geven regelmatig workshops en presentaties over goed design. Voor startende ondernemers of PhD studenten die meer impact willen met hun onderzoek.

Hiernaast zie je enkele tips uit deze workshop. Hoe je het beste uit je tekst haalt door kopjes te schrijven, korte paragrafen, en kaders in te zetten als dat nodig is.

Lees nog meer tips in mijn blog 10 content design tips om de inhoud van je website beter te presenteren.

E-mail me voor een workshop offerte!