Wat is e-learning?

E-learning maakt saaie lesstof interactief. Wij maken geen e-learning waarbij je van de ene tekst doorklikt naar de andere tekst, maar een goed doordachte les met interactieve elementen om het leerproces te stimuleren op basis van goed onderbouwde leerstrategieën.

Wij (The Online Scientist) maken evidence-based e-learningmodules die ervoor zorgen dat de student alert blijft, betrokken en de leerstof zo goed mogelijk tot zich neemt.

Naar The Online Scientist

liesbeth-smit-e-learning

Liesbeth-Smit-e-learning-img

Waarom e-learning?

  • Uitleggen complexe materie
  • Interactief leren
  • Online/op afstand leren
  • Zelfwerkzaamheid
  • Minder belasting van docent

E-learning voor onderwijs en onderzoek

Ik ontwikkel e-learning modules voor Universitair onderwijs. Omdat ik zelf wetenschappelijk onderzoek heb gedaan en les heb gegeven aan de Vrije Universiteit, weet ik hoe belangrijk het is dat moeilijke lesstof goed wordt uitgelegd. Met e-learning kun je voor iedere leerstijl de juiste feedback ontwikkelen, zodat de student hetzelfde probleem op verschillende manieren kan benaderen.

Efficiënter leren

Ontwikkelaars van universitair lesmateriaal (of MBO/HBO/WO docenten) kunnen e-learning modules gebruiken ter vervanging of aanvulling van bestaande hoorcolleges en groepswerk. Een online module kan door de student thuis of in een computerpracticum gemaakt worden.

Met e-learning kun je veel tijd besparen, omdat het alleen een eenmalige tijdsinvestering vraagt en studenten de lesstof sneller en beter onder de knie krijgen. Het kan gebruikt worden op websites, of binnen de Blackboard leeromgeving.

Voorbeelden van e-learning modules

Met The Online Scientist maakten we e-learning modules voor universiteiten en internationale medische organisaties. Studenten die informatievaardigheden aanleren, of les krijgen over het opzetten van voedingsexperimenten of sensorisch onderzoek maken elk jaar de modules die wij hebben gebouwd.

Ook voor de European Association of Urology maakten we e-learningmodules over blaaskanker en prostaatkanker om urologen bij te scholen. Hieronder zie je het overzicht van de e-learning onderwerpen, maar bekijk voor een goed beeld van wat e-learning is ook ons e-learning portfolio.

e-sensory

Sensory Science

Voor het vak Sensory Science maakten we een module over hoe je sensorisch onderzoek uitvoert.

e-graph

Experimental designs

Voor het MSc vak Exposure Assessment in Nutrition and Health Research maakten we inzichtelijk hoe je experimentele studies opzet.

e-tree

Quasi-experimental designs

Naast een interactieve module over experimentele studies, hebben we ook een module opgezet over quasi-experimentele designs.

e-library

Information literacy

Voor de bibliotheek van Wageningen Universiteit maakten we een module over hoe je wetenschappelijke informatie zoekt en citeert.

Urologie e-learning

Interactieve vragen

Interactieve risicoschatting

Visuele weergave

Liesbeth heeft een complexe, interactieve e-learning module ontwikkeld voor onze studenten. Haar ervaring met webdesign was voor ons van grote waarde. Ze heeft de blueprint van de module omgezet in een interactieve module met een aantrekkelijk en overzichtelijk design en een hoge gebruiksvriendelijkheid. Liesbeth werkt snel, denkt actief mee en vindt voor elk probleem wel een oplossing. Haar enthousiasme en inzet hebben geleid tot een zeer fijne samenwerking en een e-learning module die bij studenten zeer goed in de smaak is gevallen!

Sjoukje Woudt, MSc onderwijsontwikkelaar, Afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit

Wij van Wageningen Universiteit, afdeling Humane Voeding, houden ons al jaren bezig met het ontwikkelen van interactieve e-learning modules voor ons academisch bachelor en master onderwijs. Deze modules bevatten een breed scala aan interactieve oefeningen en animaties. Liesbeth zorgde dat het een mooie module werd, met een mooie layout en goed werkende interactieve oefeningen. Het prettige aan de samenwerking met Liesbeth is dat zij naast gedegen kennis van webdesign ook inhoudelijke begrijpt waar de e-module over gaat, aangezien ze zelf ook een wetenschappelijke opleiding heeft gedaan op het gebied van voeding en gezondheid. Dit maakt de samenwerking erg prettig, ze voelt direct aan wat wij bedoelen en kan daardoor het design en de inhoud goed op elkaar afstemmen en ze komt met tips om door ons voorgestelde oefeningen/opdrachten/feedback te optimaliseren.

Dr. ir. M.C. Busstra, Afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit

Dankzij The Online Scientist hebben wij in korte tijd een mooie e-module kunnen neerzetten waar onze studenten ook erg tevreden over zijn. De contacten met Liesbeth en Stephan verliepen erg prettig en vlot. Ook wisten zij goed mee te denken met onze wensen en het omzetten van leerdoelen naar een interactieve module. Ik kan deze samenwerking zeker aanraden aan anderen!

Dr. Sanne Boesveldt, Assistant Professor, afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit