Portfolio

Zie hier een selectie uit de meer dan 100 websites die ik tot nu toe heb gebouwd voor freelancers.

Scroll naar beneden voor ontwerpen van boeken, logo’s, infographics en visitekaartjes.

Voor alle websites die ik heb ontworpen voor wetenschappers bekijk het portfolio op de website van The Online Scientist.

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen website of project? Neem dan contact met me op!

Stuur een email

Uitgelichte projecten

Damn, Honey

Soms sponsor ik een project dat ik belangrijk vind. Wanneer een vriendin van je een fantastisch feministisch pamflet schrijft bijvoorbeeld. Voor Marie Lotte en Nydia bouwde ik de website voor hun succesvolle boek (en podcast) DAMN, HONEY.

Liesbeth Smit portfolio Sarai Pannekoek

Saraï Pannekoek

Saraï heeft een visie: de sport duurzamer maken. Met haar werk in sportdietitiek en haar blogs wil ze mensen inspireren om duurzamer te leven. De website die ik voor haar bouwde straalt dezelfde energie uit.

Liesbeth is kritisch op een prettige en heel toegankelijke manier en ze staat open voor nieuwe ideeen. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook heeft ze geholpen met pakkende koppen, een aansprekende slogan en ze heeft me enorm gecoacht in het schrijven van de teksten. Liesbeth heeft duidelijk een passie voor haar vak!

Jaap Duin

Jaap coacht CEO’s en wilde een website die zijn no-nonsens aanpak liet zien. We maakten een strakke one-page website (gebouwd in 1 dag!) met de mooie foto’s die hij aanleverde.

Boem! Liesbeth Smit werkt zooo snel, helder en flexibel. Ongekend hoe zij qua resultaat, snelheid en communicatie vele andere ontwerppartijen passeert. Van harte aanbevolen!

Jaap Duin, Psycholoog & Coach

liesbeth-smit-portfolio-bureau-wibaut

Bureau Wibaut

Een website voor een journalistencollectief in Amsterdam. Iedere journalist wordt uitgelicht en hun gezamenlijke activiteiten zijn nu beter gepresenteerd.

Monique Simons

Monique doet onderzoek naar gamification en wilde een dynamische persoonlijke website die haar publicaties en projecten goed weergaf. Met custom infographics om haar onderzoek weer te geven bouwden we een gave website die haar beter in de spotlight zet.

Ik ben echt ontzettend blij met de website die Liesbeth voor mij heeft gebouwd. Het proces liep dankzij Liesbeth heel soepel en plezierig. Indrukwekkend hoe snel Liesbeth in onze gesprekken de kernelementen kon achterhalen voor mijn website. Haar open vragen, enthousiasme en manier van doorvragen hebben me enorm geholpen om scherp te krijgen wat ik met mijn website wil bereiken en wat er uit moet springen.

Monique Simons, Onderzoeker

I’m a Foodie

Natuurlijk maakte ik ook de website van I’m a Foodie (met blog en webshop!). We werken al jaren samen, publiceerden samen een boek en ontwikkelden infographics voor diëtisten die we online verkopen. Je vind er ook mijn kritische blogs.

Office Rescue

Ester Braat werkt al jaren om mensen te verlossen van werkstress met haar bedrijf Office Rescue. Van een drukke oude site transformeerden we de website naar een rustige plek waar al haar trainingen en gratis e-book makkelijk op de vinden waren.

Liesbeth heeft ontzettend goed geluisterd naar wat ik met de website wilde uitstralen en kwam telkens meteen in actie: hup, dat doen we meteen even. Knopen doorhakken en de juiste route kiezen doet ze in een handomdraai. Deze no-nonsense aanpak leverde direct resultaat. Ik ben zo ontzettend blij met mijn nieuwe website, het is beter geworden dan ik had durven hopen.

 Ester Braat, Office Rescue

Liesbeth Smit webdesign portfolio Ellen Mangnus

Ellen Mangnus

Voor Ellen maakte ik een one-page website waarmee ze als freelance journalist en ontwikkelingsfilosoof zichzelf professioneel kan profileren online en nieuwe opdrachten kan krijgen.

Ellis Vyth

Ellis begon een eigen bedrijf als trainer in wetenschapscommunicatie. Voor haar energieke karakter bouwde ik een vrolijke website die laat zien hoe ze haar trainingen vormgeeft.

Liesbeth heeft een prachtige website voor mijn bedrijf ontworpen. Ze heeft me niet alleen geholpen met de ontwikkeling van de website, maar ook met het helder maken van wat mijn bedrijf te bieden heeft. Kleuren, visualisatie, teksten: alles klopt! Liesbeth voelde precies aan hoe ik het wilde. Zij is bevlogen, creatief, hulpvaardig en een heel fijn persoon om mee samen te werken. Bedankt Liesbeth!

Ellis Vyth, Trainer

Liesbeth Smit website portfolio

De Nieuwe Zone

Voor teamcoach en teamtrainer Miriam Brouwer maakte ik de website voor haar bedrijf. Haar blogs zijn geintegreerd in een Mailchimp nieuwsbrief, waarmee ook haar e-book kan worden gedownload. Inclusief nieuw logo en e-book mockups.

www.denieuwezone.nl

Ik was onder de indruk van Liesbeth’s geduld, creativiteit en flexibiliteit bij het bouwen van mijn nieuwe website. Ze begreep snel wat ik wilde en ze verraste me met prachtige designelementen en geweldige beelden. Ze is snel en heeft de meeste CAN-DO manier van werken die ik ooit ben tegengekomen.

Miriam Brouwer, Teamcoach

liesbeth-smit-portfolio-yula

Yula Altchouler

Voor Yula maakte ik een portfolio website voor haar werk als programmamaker, inclusief afbeeldingen en logo. Een overzichtelijke site met haar volledige portfolio.

liesbeth-website-presentation-portfolio-desiree

Desiree Hoving

Voor Desiree Hoving bouwde ik een retro website voor haar journalistieke portfolio. Met mockups van al haar artikelen in kranten en magazines.

Liesbeth heeft niet alleen mijn professionele website ontworpen, ze heeft me ook advies gegeven over hoe ik me beter kan profileren. Ze was pro-actief in het kiezen van een ontwerp dat bij mij past en dacht mee met mijn ideeën en wensen. Als je op zoek bent naar een slimme, snelle en creatieve webdesigner  om je te helpen met een website dan heb je met Liesbeth je match gevonden!

Desiree Hoving

Nog meer websites!

Boeken over voeding en wetenschap

Sinds 2016 ben ik ook auteur. Ik schrijf over mijn expertise voedingswetenschap en wetenschapscommunicatie:

Eet als een Expert

In het boek Eet als een expert (mei 2016, Kosmos, 11e druk) kijk ik samen met de experts van I’m a Foodie kritisch naar gezondheidstrends en geven we je praktische adviezen over voeding. We stonden maanden op de bestsellerlijst en hebben al meer dan 30.000 boeken verkocht!

Meer over het boek

Cause an Effect

Met het boek Cause an Effect (mei 2017, The Online Scientist) helpen we wetenschappers om betere presentaties te ontwerpen, zodat belangrijke informatie niet verloren gaat in onbegrijpelijke PowerPoint slides. Zo helpen we saaie presentaties met drukke tabellen langzaam de wereld uit.

Meer over het boek

Eet als een Atleet

Bij het tweede boek van I’m a Foodie (2017) ontwierp ik de cover en alle inhoudelijke infographics. Zo werd de soms lastige materie een stuk duidelijker. Dit boek is de praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau die meer over sportvoeding wil weten.

Meer over het boek

Visitekaartjes, logo’s, boekdesign, magazines, posters en infographics

Naast websites ontwerp ik ook alles wat je nodig hebt om een bedrijf te beginnen. Denk aan logo’s, promotiemateriaal, folders, visitekaartjes en social media headers voor je Twitter, LinkedIn en Facebook pagina’s. Zelfs het design van volledige (e)boeken kun je aan mij overlaten!

De samenwerking met Liesbeth vond ik erg prettig. Bovendien heeft ze een compleet pakket geleverd: Website, logo, visitekaartjes en header voor de website en Facebook. Met het resultaat ben ik erg tevreden. Liesbeth Smit staat voor kwaliteit, deskundigheid en service en ik kan haar diensten oprecht van harte aanbevelen!

Rob van Berkel, Diëtist en auteur