Op zoek naar een wetenschappelijke spreker over voeding en gezondheid?

Dan heb je haar nu gevonden! Inspireer jullie medewerkers met een (online) lezing over voeding en gezondheid. Interactief, dynamisch, en natuurlijk volledig wetenschappelijk onderbouwd.

Pseudowetenschap & Voeding

Waarom is er zoveel verwarring over welke voedingsmiddelen gezond zijn? Verandert de wetenschap over wat gezond is echt elke dag? Liesbeth scheidt met deze prikkelende presentatie feit van fictie in de verwarrende wereld van voeding en laat zien hoe desinformatie en pseudowetenschap zich kunnen verspreiden. Ontdek wie er schuldig zijn, wetenschappers, de media of marketeers, en leer wat nu echt gezond is met praktische tips.

Liesbeth Smit at presentation about nutrition

Zelden zo’n mooie presentatie gezien als die van Liesbeth. Ze heeft talent voor slide design, ze weet prachtige, duidelijke en krachtige slides te maken. Daarnaast is Liesbeth een topper op presentatievlak. Ze spreekt bevlogen over haar expertise op het gebied van voeding. Ze geeft duidelijke voorbeelden, helder advies en weet zelfs ingewikkelde materie op een aantrekkelijke manier te presenteren.

– Marloes Ten Kate, presentatie coach

Kosten voor deze presentatie

Voor 45-60 minuten presentatie inclusief alle voorbereiding zijn de kosten vanaf €650 ex. btw. Deze presentatie is met aandacht gemaakt en helemaal doorontwikkeld. Is het voor een goed doel of een non-profit, bel me dan voor de mogelijkheden.

Wil je een unieke presentatie op maat? E-mail me dan met jullie wensen, dan maak ik een offerte.

Liesbeth Smit, MSc

Liesbeth Smit maakt wetenschap sexy. Ze is voedingswetenschapper, wetenschapscommunicator en auteur van het populair-wetenschappelijke boek Eet als een expert. Je ziet haar regelmatig op tv en in de bladen om hardnekkige voedingshypes te ontkrachten en wetenschap uit te leggen.

Na een carrière in de voedingswetenschap aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit Amsterdam, richtte ze haar bedrijf The Online Scientist op en helpt andere wetenschappers om hun onderzoek op een duidelijke en creatieve manier te communiceren.

Ik sprak o.a. voor het Ministerie van Defensie, de gezondheidsbeurs, WeTransfer, Adyen, TPS, APG, GrandVision, Spirax Sarco, Amsterdam AMC en inspireerde de scholieren van het Fortes Lyceum.

Preview van de presentatieslides

Wauw! Dat was de presentatie van Liesbeth Smit, die met enthousiasme voor TOPdesk-collega’s kwam spreken. Liesbeth weet waar ze het over heeft als het op voeding en gezondheid aan komt. In haar presentatie komen zowel de feiten als fabels aan bod en ze nam ons mee in de eetpatronen van over de hele wereld. De presentatie was toegankelijk en er zaten veel tips in die je meteen kunt toepassen. Een aanrader voor iedereen!

– Lynn Broekhuijsen, HR advisor TOPdesk

Uniek design!

Ik schreef een boek over hoe je mooie slides kunt ontwerpen (Cause an Effect), dus je weet zeker dat de presentatie er ook nog tip-top uitziet. Er zit ongeveer 60 uur aan design werk (en geen bullet-points) in deze presentatie.

Online & Interactief

De presentatie is interactief, bevat talloze voorbeelden en heeft een vragenronde aan het eind. Ideaal om online te geven bijvoorbeeld via Zoom of Teams tijdens een bedrijfsuitje of jouw eigen online evenement.

Nederlands of Engels

Ik spreek ook vloeiend Engels en kan alle presentaties in het Engels of Nederlands geven. De presentatie is ook geschikt voor een internationaal publiek, met voorbeelden uit verschillende landen.

I think Liesbeth’s superpower is that she helps you think beyond the cliches. She helps you explain complex problems in such a way that you think ‘Wow. That was easy, why didn’t I think of this myself?’

– Paul van Buuren

Liesbeth op Televisie

Saai zal het niet zo snel worden met mij op TV! Door mijn ervaring met improvisatie en media kun je me gerust in een studio neerzetten (of een online interview doen). Bekijk deze filmpjes op YouTube.

Liesbeth Smit debunkt CannaFuel supplement bij BOOS van BNN/VARA

BOOS: Debunken van een afslanksupplement

Video van een interview met Liesbeth Smit op Na Het Nieuws over misleiding

Na het Nieuws: Misleiding van voedingsmiddelen.

Liesbeth Smit: Interview over Vitaminepillen

RTL4: Moet je vitaminepillen slikken?

Liesbeth Smit: Interview over suiker in voedingsmiddelen

NOS journaal: Is suiker vergif?

Liesbeth Smit: Wat kun je het beste eten tijdens je examen?

EditieNL: Wat kun je het beste kunt eten tijdens examens?

Liesbeth Smit: Interview over voedingstrends en hypes

Interview over voedingstrends en hypes