Privacyverklaring & Cookies

Hieronder vind je de privacyverklaring van deze website. Lees voor meer informatie over de AVG dit artikel: Hoe zorg ik dat mijn website voldoet aan de nieuwe privacy wet?

Privacyverklaring

2 januari 2021

In deze privacyverklaring leggen we uit wat we op de websites www.theonlinescientist.com, www.liesbethsmit.com en www.stephanvanduin.com allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen. Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Liesbeth Smit.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij je recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Welke persoonsgegevens verwerken we en waarom?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens wanneer je gebruikmaakt van onze website of een (potentiele) klant van ons bent en deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Liesbeth Smit verwerkt alleen persoonsgegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van een overeenkomst of omdat het wettelijk verplicht is. Wij publiceren deze gegevens niet tenzij we jouw uitdrukkelijke toestemming hiervoor hebben.

Hieronder vind je alle persoonsgegevens die wij, afhankelijk van de dienst die je gebruikt, verwerken.

Wanneer je een (contact)formulier invult

Wanneer je het contactformulier, het huiswerk of de website optimizer invult gebruiken wij persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Hiervoor gebruiken wij de gegevens die jij aan ons doorgeeft, onder andere NAW-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, persoonlijke voorkeuren, e-mailadres, en overige persoonsgegevens die je actief verstrekt. Deze hebben wij nodig om je verzoek te kunnen afhandelen, en voor onze bedrijfsvoering. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie.

Wanneer je een (potentiele) klant van ons bent

Wanneer je een klant van ons bent gebruiken wij je NAW-gegevens, factuuradres, KvK nummer, telefoonnummer, e-mailadres, betalingsgegevens, en overige persoonsgegevens die je actief verstrekt. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend omdat ze nodig zijn om offertes en facturen op te sturen, betalingen te verwerken, contact te hebben en onze administratie te doen.

Wanneer je een website bij ons host

Wanneer je bij ons een hostingcontract hebt afgesloten verzamelen we naast bovenstaande gegevens van onze klanten ook logingegevens en IP-adressen. Dit is nodig voor de beveiliging van de website. Je hebt altijd zelf toegang tot je eigen WordPress website en kunt daar altijd je eigen gegevens aanpassen of verwijderen. Met ons hostingportaal heb je toegang tot je eigen beheeromgeving van het hostingpakket waar je zelf je voorkeuren kunt instellen, opgeven en wijzigen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via [email protected], dan verwijderen wij deze informatie.

Hoe lang bewaren wij de persoonsgegevens?

Liesbeth Smit bewaart je persoonsgegevens niet langer dan de verplichte wettelijke termijn of, wanneer dit niet van toepassing is, niet langer dan noodzakelijk is dan voor het uitvoeren van de overeenkomst of verwerken van de vraag. Back-ups van uw website bewaren wij zo lang je een hostingabonnement bij ons hebt. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist. Wij bewaren de gegevens in ieder geval niet langer dan 7 jaar na het sluiten van de overeenkomst.

Delen wij persoonsgegevens met derden?

Liesbeth Smit deelt je persoonsgegevens alleen met derden als het nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting, zoals het verwerken van betalingen via een bank of andere betaaldienstverlener, het doen van onze administratie via administratiesoftware of onze accountant. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Liesbeth Smit blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Dit gaat mogelijk om de volgende partijen:

  • SiteGround (hostingbedrijf waar wij onze hosting verzorgen)
  • Versio (registreren van domeinnamen)
  • ManageWP (waar wij de website onderhouden, en backups maken, server staat in Amsterdam)
  • Informer (factuur en administratiesoftware)
  • Mollie (betalingsdienst voor online betalingen, zoals die van ons e-book)

Deze partners zijn mogelijk gevestigd buiten de EU. Wij hebben strikte afspraken met hen om de Europese privacyregels na te leven.

Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Dit privacy statement is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden.

Cookies (daar doen we niet aan!)

Liesbeth Smit serveert by default geen cookies op haar websites, omdat we de privacy van onze bezoekers belangrijker vinden dan het verzamelen van persoonlijke gegevens. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Alleen als het essentieel is en het geen impact heeft op de privacy van de bezoeker, gebruiken we functionele cookies die nodig zijn voor het functioneren van de website en bijvoorbeeld te onthouden dat iemand is ingelogd als beheerder op de website. We plaatsen alleen een cookie om de informatie die je invult in onze contactformulieren (zoals het huiswerk en de website optimizer) op te slaan zodat je die niet meteen kwijtraakt als je verkeerd klikt. Deze heet fc_sp_4 en is van FormCraft, wordt 1 jaar bewaard, en wordt alleen geplaatst als je het formulier invult. Zonder deze cookie kan het zijn dat je tijdens het invullen je gegevens verliest.

We gebruiken GEEN invasieve of tracking cookies. We hebben wel links naar andere websites op onze website, zoals YouTube en onze social media accounts. We verwijzen naar hun privacyverklaring mocht je op deze links klikken.

Deze website draait op WordPress, een CMS (content management systeem) dat is ontwikkeld door Automattic. Wanneer als beheerder van de website inlogt, plaatst WordPress een cookie om te controleren of cookies door je browser worden ondersteunt, en of je bent ingelogd. Bij gewone websitegebruikers worden deze cookies niet geplaatst. Deze cookies worden niet gebruikt voor analyses en zijn puur functioneel. WordPress voldoet aan de richtlijnen uit de AVG (GDPR). We wijzen je derhalve ook op de algemene voorwaarden van Automattic.

Je kunt je ook afmelden voor cookies van alle websites door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat (Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari). Het is ook gemakkelijk om cookies en andere opgeslagen instellingen uit je browser te verwijderen. Je kunt ook automatisch alle cookies weigeren en zelfs alle cookie banners omzeilen met de volgende handige browser plugins: https://www.i-dont-care-about-cookies.eu/ https://ninja-cookie.com/

Hoe beveiligen wij de persoonsgegevens?

Wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via [email protected]

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall op al onze apparaten en websites.
  • TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • DKIM en SPF zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

Je kunt in ons beveiligingsprotocol in de Algemene Voorwaarden lezen hoe wij je privacy beschermen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Het is niet ondenkbaar dat ons privacybeleid in de toekomst wordt uitgebreid of gewijzigd. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onze contactinformatie

Liesbeth Smit, gevestigd aan Westvest 275, 3111 BT Schiedam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

[email protected]
+31 (0)6 54 65 1346