Presentaties & Workshops

Of het nu storytelling is, een inhoudelijk verhaal over voedingswetenschap en misinformatie, of een inspirerende workshop over hoe je wetenschap beter communiceert, ik doe het met veel energie en enthousiasme.

Ik schreef zelfs een boek over hoe je mooie slides kunt ontwerpen (Cause an Effect), dus je weet zeker dat de presentatie er ook nog tip-top uitziet.

Benieuwd wat ik voor jouw congres/evenement/workshop kan doen? Stuur me een email!

Ik sprak o.a. voor het Ministerie van Defensie, de gezondheidsbeurs, WeTransfer, Adyen, TPS, GrandVision, Spirax Sarco, Amsterdam AMC en inspireerde de scholieren van het Fortes Lyceum.

Spreker over voedingshypes en gezondheid

Zoek je een spreker die helder kan vertellen over hoe het nu echt zit met gezonde voeding? Wil je iemand die fabels onderuit haalt en het publiek prikkelt om zelf na te denken? Wil je er zeker van zijn dat de inhoud wetenschappelijk onderbouwd is? Kies dan uit een van mijn presentaties over voeding, pseudowetenschap of voeding tijdens de zwangerschap.

Online, interactieve en evidence-based presentaties

Alle presentaties kunnen ook online worden gehouden bijvoorbeeld via Zoom, zijn evidence-based, en interactief! Ik spreek ook vloeiend Engels en kan alle presentaties ook in het Engels geven.

  Voor 45-60 minuten presenteren zijn de kosten vanaf €650 ex. btw voor een van de onderstaande presentaties. Deze zijn helemaal doorontwikkeld op basis van feedback. Wil je een unieke presentatie op maat? E-mail me dan met jullie wensen, dan maak ik een offerte.

  Zelden zo’n mooie presentatie gezien als die van Liesbeth. Ze heeft talent voor slide design, ze weet prachtige, duidelijke en krachtige slides te maken. Daarnaast is Liesbeth een topper op presentatievlak. Ze spreekt bevlogen over haar expertise op het gebied van voeding. Ze geeft duidelijke voorbeelden, helder advies en weet zelfs ingewikkelde materie op een aantrekkelijke manier te presenteren.

  – Marloes Ten Kate, presentatie coach

  Wauw! Dat was de presentatie van Liesbeth Smit, die met enthousiasme voor TOPdesk-collega’s kwam spreken. Liesbeth weet waar ze het over heeft als het op voeding en gezondheid aan komt. In haar presentatie komen zowel de feiten als fabels aan bod en ze nam ons mee in de eetpatronen van over de hele wereld. De presentatie was toegankelijk en er zaten veel tips in die je meteen kunt toepassen. Een aanrader voor iedereen!

  – Lynn Broekhuijsen, HR advisor TOPdesk

  Workshops & Keynote lectures wetenschapscommunicatie

  Boek een workshop, masterclass of keynote presentatie over hoe je je impact kunt vergroten als wetenschapper. Leuk voor een PhD dag of een congres over impact. Op de website van The Online Scientist vind je het volledige aanbod.

  • Presentatie design workshop – Maak prachtige PowerPoint presentaties voor meer impact
  • Impact with science Keynote – Een inspirerend verhaal voor je afdeling
  • Design crash course for scientists – Leer een poster of infographic ontwerpen als een pro
  • Sociale media workshop – Leer effectieve sociale media posts schrijven met tips over wetenschapscommunicatie

  Liesbeth heeft voor de junioren werkgroep van de VvE een pre-conference workshop verzorgd over het maken van impact met wetenschappelijk onderzoek. Dit alles werd door Liesbeth verteld op een hele spontane en open wijze, waarbij genoeg ruimte was voor vragen. Liesbeth heeft ons aan het denken gezet om meer uit wetenschap te halen, en alle deelnemers van de workshop waren geprikkeld en geënthousiasmeerd om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Ik klop in de toekomst zeker nog eens aan bij Liesbeth voor presentatie tips, een mooie infographic, een heldere website of een impact-workshop met collega’s!

  – Famke Mölenberg, PhD candidate in Social Epidemiology, department of Public Health at Erasmus MC

  Liesbeth gaf een geweldig motiverende ‘Impact met onderzoek!’ workshop voor PhD-studenten. Ze hielp ons durven groter te denken en gaf ons veel tips om zelf mee aan de slag te gaan. Grote aanrader!

  – Dorine Duijsens, PhD student (FWO-SB) at Lab of Food Technology, KULeuven

  Presentaties over voeding (met slide preview!)

  Pseudowetenschap & Voeding

  Waarom is er zoveel verwarring over welke voedingsmiddelen gezond zijn? Verandert de wetenschap over wat gezond is echt elke dag? Liesbeth scheidt feit van fictie in de verwarrende wereld van voeding en laat zien hoe desinformatie en pseudowetenschap zich kunnen verspreiden. Ontdek wie er schuldig zijn, wetenschappers, de media of influencers, en leer wat nu echt gezond is.

  NL/EN

  Eet als een expert

  Bijna niemand eet gezond. Hoe weet je nu wat gezond is? En wat kan een gezond eetpatroon voor je betekenen? In deze presentatie legt Liesbeth uit hoe voedingswetenschap werkt en geeft ze praktische tips en advies voor een gezonde leefstijl. Je leert welke voedingsmiddelen een slechte reputatie hebben, maar in feite heel gezond zijn, en welke voedingsmiddelen er gezond uitzien maar stiekem ongezond zijn.

  NL/EN

  Voeding tijdens de zwangerschap

  Hoe kom je nu tot een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies voor zwangere vrouwen? Er zijn zoveel vragen die zwangeren hebben over wat ze wel en niet mogen eten. Liesbeth legt aan de hand van het visadvies uit hoe je met behulp van wetenschap en context een helder voedingsadvies ontwikkeld waarmee zwangeren gerustgesteld worden.

  NL

  We were recently looking for an interactive, online session to provide to our employees, as part of a sustainability theme week across our EMEA Division, and we asked Liesbeth to run a session on nutrition and wellbeing. We made a great choice! Liesbeth ran a 1 hour session for over 250 of our employees from across our 26 countries, online. Our employees loved it and have asked for more. Liesbeth was highly interactive, professional and flexible – she had a great impact and she was really easy to work with!

  – Mel McCall, HR Director for EMEA at Spirax Sarco

  Liesbeth op Televisie

  Saai zal het niet zo snel worden met mij op TV! Door mijn ervaring met improvisatie en media kun je me gerust in een studio neerzetten (of een online interview doen). Bekijk deze filmpjes op YouTube.

  Liesbeth Smit debunkt CannaFuel supplement bij BOOS van BNN/VARA

  BOOS: Debunken van een afslanksupplement

  Video van een interview met Liesbeth Smit op Na Het Nieuws over misleiding

  Na het Nieuws: Misleiding van voedingsmiddelen.

  Liesbeth Smit: Interview over Vitaminepillen

  RTL4: Moet je vitaminepillen slikken?

  Liesbeth Smit: Interview over suiker in voedingsmiddelen

  NOS journaal: Is suiker vergif?

  Liesbeth Smit: Wat kun je het beste eten tijdens je examen?

  EditieNL: Wat kun je het beste kunt eten tijdens examens?

  Liesbeth Smit: Interview over voedingstrends en hypes

  Interview over voedingstrends en hypes