Spreker & Workshops

Of het nu storytelling is, een inhoudelijk verhaal over voedingswetenschap, of een inspirerende workshop over hoe je wetenschap beter communiceert, ik doe het met veel energie en enthousiasme.

Ik schreef zelfs een boek over hoe je mooie slides kunt ontwerpen (Cause an Effect), dus je weet zeker dat de presentatie er ook nog tip-top uitziet.

Benieuwd wat ik voor jouw congres/evenement/workshop kan doen? Stuur me een email!

Stuur een email

Ik sprak o.a. voor het Ministerie van Defensie, de gezondheidsbeurs en inspireerde de scholieren van het Fortes Lyceum.

Spreker over voedingshypes en gezondheid

Zoek je een spreker die helder kan vertellen over hoe het nu echt zit gezonde voeding? Wil je iemand die fabels onderuit haalt en het publiek prikkelt om zelf na te denken? Wil je er zeker van zijn dat de inhoud wetenschappelijk onderbouwd is? Kies dan uit een van mijn presentaties over voeding, pseudowetenschap of voeding tijdens de zwangerschap.

Online, interactieve en evidence-based presentaties

Alle presentaties kunnen ook online worden gehouden bijvoorbeeld via Zoom, zijn evidence-based, en interactief! Ik spreek ook vloeiend Engels en kan alle presentaties ook in het Engels geven.

  Voor 45-60 minuten presenteren zijn de kosten €750 ex. btw. Wil je een presentatie op maat? E-mail me dan met jullie wensen, dan maak ik een offerte.

  I think Liesbeth’s superpower is that she helps you think beyond the cliches. She helps you explain complex problems in such a way that you think ‘Wow. That was easy, why didn’t I think of this myself?’

  – Paul van Buuren, Front-end development en content strategie

  Presentaties over voeding (met slide preview!)

  Pseudowetenschap & Voeding

  Waarom is er zoveel verwarring over welke voedingsmiddelen gezond zijn? Verandert de wetenschap over wat gezond is echt elke dag? Liesbeth scheidt feit van fictie in de verwarrende wereld van voeding en laat zien hoe desinformatie en pseudowetenschap zich kunnen verspreiden. Ontdek wie er schuldig zijn, wetenschappers, de media of influencers, en leer wat nu echt gezond is.

  Eet als een expert

  Bijna niemand eet gezond. Hoe weet je nu wat gezond is? En wat kan een gezond eetpatroon voor je betekenen? In deze presentatie legt Liesbeth uit hoe voedingswetenschap werkt en geeft ze praktische tips en advies voor een gezonde leefstijl. Je leert welke voedingsmiddelen een slechte reputatie hebben, maar in feite heel gezond zijn, en welke voedingsmiddelen er gezond uitzien maar stiekem ongezond zijn.

  Voeding tijdens de zwangerschap

  Hoe kom je nu tot een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies voor zwangere vrouwen? Er zijn zoveel vragen die zwangeren hebben over wat ze wel en niet mogen eten. Liesbeth legt aan de hand van het visadvies uit hoe je met behulp van wetenschap en context een helder voedingsadvies ontwikkeld waarmee zwangeren gerustgesteld worden.

  Vraag een offerte aan

  Presentaties & Workshops

  Impact met wetenschap

  Boek een workshop, masterclass of keynote presentatie over hoe je je impact kunt vergroten als wetenschapper. Leuk voor een PhD dag of een congres over impact.

  • MASTERCLASS Content design: Hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal goed ontworpen wordt? (NL/EN)
  • WORKSHOP Vertaal jouw wetenschap naar het publiek. (Interactief NL/EN)
  • WORKSHOP Creating impact with science (EN)
  • PRESENTATIE How to use social media and websites to engage with the public (EN)
  • WORKSHOP Mediatraining voor wetenschappers.

  Eye opening workshop with applicable tips & tricks!

  Liesbeth heeft voor de junioren werkgroep van de VvE een pre-conference workshop verzorgd over het maken van impact met wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de interactieve workshop werden in 2 uur tijd alle velden kort aangestipt. Hoe hou je een poster leesbaar? Wat zet je wel en vooral NIET op je slides tijdens een presentatie? Wat is jouw 1-liner waarmee je iedereen prikkelt over je onderzoek? Hoe zorg je ervoor dat jouw naam als eerste naar boven komt als je wordt gezocht op zoekmachines? Ook werden handige sites en bronnen gegeven waarmee je later zelf aan de slag kunt.

  Dit alles werd door Liesbeth verteld op een hele spontane en open wijze, waarbij genoeg ruimte was voor vragen. Liesbeth heeft ons aan het denken gezet om meer uit wetenschap te halen, en alle deelnemers van de workshop waren geprikkeld en geënthousiasmeerd om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Ik klop in de toekomst zeker nog eens aan bij Liesbeth voor presentatie tips, een mooie infographic, een heldere website of een impact-workshop met collega’s!

  – Famke Mölenberg, PhD candidate in Social Epidemiology, department of Public Health at Erasmus MC

  Improviseren op Televisie

  Saai zal het niet zo snel worden met mij op TV, met mijn ervaring met improvisatie en media kun je me gerust in een studio neerzetten.

  Video van een interview met Liesbeth Smit op Na Het Nieuws over misleiding

  Na het Nieuws: Misleiding van voedingsmiddelen.

  Liesbeth Smit: Interview over Vitaminepillen

  RTL4: Moet je vitaminepillen slikken?

  Liesbeth Smit: Interview over suiker in voedingsmiddelen

  NOS journaal: Is suiker vergif?

  Liesbeth Smit: Wat kun je het beste eten tijdens je examen?

  EditieNL: Wat kun je het beste kunt eten tijdens examens?

  Liesbeth Smit: Interview over voedingstrends en hypes

  Interview over voedingstrends en hypes