Wat vinden anderen van mijn werk?

Okee, het is een beetje overdreven, deze enorme lijst met testimonials van mijn klanten. Ik ga er een beetje van blozen. Maar ja, waar moet ik ze anders laten? En ik adviseer al mijn klanten om zelf ook altijd mooie quotes en aanbevelingen te verzamelen, dus dan moet ik dat zelf natuurlijk ook doen. Lees er een paar om een beeld te krijgen van hoe ik werk!

Je leest deze testimonials ook terug op mijn LinkedIn pagina!

Liesbeth Smit lachend op stoel

Liesbeth ontwierp voor mij een unieke persoonlijke website. Het is een prachtig creatief design geworden, gebaseerd op de kleuren van mijn moodboard. Het design voerde ze door in templates voor mijn lezingen en nieuwsbrief, waardoor mijn eenmansbedrijf een professionele huisstijl kreeg. Wat ik erg fijn vond, is dat Liesbeth meedacht over hoe ik mezelf en mijn werk het beste kan presenteren, en hoe we de wetenschapsjournalistiek en het hardlopen met elkaar konden verbinden. Ze werkt en reageert snel,  maakt wat jij wil, maar brengt ook haar eigen ideeën en kennis in. Het was prettig samenwerken!

Mariska van Sprundel auteur | wetenschapsjournalist | spreker | bioloog | hardloper

Impact workshop: ik vond de workshop onderhoudend, interactief en inhoudelijk direct toepasbaar in mijn werk!

Esther van Dijk, Koninklijke Kentalis.

Als onderzoeksteam hebben wij genoten van deze workshop! Liesbeth legt met heldere voorbeelden uit hoe je door een stap verder te denken meer impact kan maken met je onderzoek. Een interactieve workshop met vooral veel positieve energie!”

Ilgin Arslan, Onderzoeker Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem. Nivel

Met haar lezing Impact with Science liet Liesbeth onze afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg zien hoe je een presentatie met een krachtige boodschap neerzet. In het eerste uur demonstreerde ze de praktische tips die ze uiteen zette aan de hand van relevante voorbeelden. In het tweede uur werden we zelf aan het werk gezet om onze creativiteit de vrije loop te laten, met nieuwe out of the box ideeën hoe we ons onderzoek aan een breder publiek kunnen communiceren. De twee uur vlogen voorbij waarbij iedereen vertrok met een nieuwe dosis inspiratie!

Annemieke Wargers, Junior onderzoeker, Maatschappelijke Gezondheidszorg

Voor de uitbreiding van ons ‘cancer and aging research consortium’ hadden wij een nieuwe website nodig. Met zoveel partijen en complexe onderwerpen bijelkaar leek ons dat best een uitdaging om de juiste toon te vinden, en boodschap over te brengen. Wij hebben het echt getroffen met Liesbeth die ons inhoudelijk meteen begreep en ons helder advies kon geven over wetenschapscommunicatie. Daarnaast heeft ze even enthousiast ‘eye-popping’ design voor logo én website opleverd!

Sin-ming Sit, Information Manager – NKI

Zorgverleners in de geboortezorg en hun cliënten informeren over onderzoek en resultaten, dat kan niet zo moeilijk zijn. Jarenlang zelfs gedacht dat we het al best aardig deden… Maar met de praktische tips uit de workshops van Stephan en Liesbeth weten we nu hoe het nog veel beter kan! Niet alleen maar vertellen wat je gedaan hebt, maar je steeds opnieuw afvragen wat mensen willen horen en waarom ze dat willen horen. Zo wordt de doelgroep net zo enthousiast als wij onderzoekers zelf!

Tamar Kruit, MSc | Beleidsmedewerker | Amsterdam Reproduction and Development (AR&D)

I have had the pleasure to work with Liesbeth over a couple of months in 2021. To finalize a research project at Amsterdam University of Applied Sciences, she and a colleague have created the best design for a research report and animated video. https://youtu.be/Q70bp4fbjtEI will use her services and ideas again to communicate future research results.

Bas Agricola Hogeschooldocent HUpabo & Seminarium voor Ortopedagogiek en Onderzoeker Kenniscentrum Leren en Innoveren bij Hogeschool Utrecht

Liesbeth designed the website https://afuturewithoutmanipulation.eu/. there was an enormous amount of work to be done in a short amount of time. Although the deadline was extremely tight, Liesbeth managed to meet the deadline. Thanks to Liesbeth, we further managed to simplify a difficult topic to our audience. The website looks fun and engaging for anyone who would like to know more about online manipulation. Her creativity, willingness to understand our needs and concerns enable us to build a website that reflects our visual identity and our goals. I highly recommend her for any of your projects and I hope to work with her on other projects in the future

Narmine Abou Bakari, Privacy and Data Protection Legal Counsel | DPO Office

Het is een hele leerzame en plezierige klus geweest om deze afscheidsrede samen voor elkaar te krijgen. Ik dank Liesbeth en Stephan voor de geboden ondersteuning, inspiratie en hulp. Ik heb erg veel lovende woorden over de voordracht ontvangen, zowel over de inhoud als visualisatie. Het totale plaatje was indrukwekkend aldus velen. Bedankt voor de plezierige en inspirerende samenwerking.

prof. dr. René Bindels, Radboud Universiteit

Websites voor ondernemers in 1 dag

Razend enthousiast over het product “Website in 1 dag”!

Niet heel vaak wil je iemand duizendmaal danken. Danken voor het vertalen van dat wat in jouw hoofd zit in een concreet product; in mijn geval een website.

Liesbeth neemt uitgebreid de tijd om voor te bespreken wat er op de bouwdag gedaan gaat worden. Goed voorwerk is het halve werk.

Gedurende de bouwdag belde Liesbeth mij vaak op om samen te sparren en te verfijnen om tot het eindresultaat te komen dat je kunt bewonderen op www.wilskrachtigeverhalen.com (en let dan vooral op de vormgevende skills van Liesbeth, al ben ik zelf ook erg fan van de inhoud ;))

Aan het begin van de bouwdag vroeg ze mij om één van mijn favoriete afspeellijsten toe te sturen, zodat ze zich nog beter in mijn vibes kon verplaatsen. Klasse! “It’s in the details” en dat begrijpt Liesbeth als geen ander.

Nogmaals. Duizendmaal dank.

– Wilma Oosthoek, Storyteller @wilskrachtigeverhalen

Liesbeth built my website with the “website in one day” concept. I am extremely satisfied with the result in all aspects. The pre-discussions and interaction on the building day were very constructive and effective. Liesbeth knows very well how to take you a bit out of your comfort zone and therewith coming with surprisingly nice ideas. Also her support in making the website text attractive and easy to read was very valuable. At the end of the day there was still some time left and she designed a business card and PowerPoint template. Liesbeth is very enthusiastic and takes the extra mile to make your website a success!

– Cecile Veerman, ondernemer BioKite

Ik was voornemens om mijn website compleet te vernieuwen. Deze was “homemade” en voldeed absoluut niet aan de hedendaagse wensen en eisen. Ik werd wel gevonden op internet maar er rolde te weinig vragen en/of opdrachten uit. Ben na gaan denken wie er in mijn eigen netwerk mij hiermee zou kunnen helpen, en toen schoot Liesbeth ineens door mijn hoofd. Jaren geleden heb ik voor Liesbeth een mooie opdracht mogen verzorgen, en ik vond het contact toen zo ontzettend prettig. Na een intake via zoom was het mij wel duidelijk dat Liesbeth zeer energiek en creatief is en die precies aanvoelde wat mijn wensen waren. Het was niet alleen een doortastende meeting maar ook nog eens heel gezellig. Op deze manier van werken, die eigenlijk ook de mijne is, krijg je een soort vertrouwensband waardoor je je opener stelt en het resultaat meer bij je eigen ligt. Het resultaat werd zeer snel bereikt en ik ben dan ook meer dan zeer tevreden over het resultaat. Er staat een uitnodigende en moderne website die de eerste afspraken al hebben opgeleverd. Ik raad Liesbeth ten zeerste aan.

– Mirjam Polak, Personal Stylist

Het samenwerken met Liesbeth heb ik als prettig en effectief ervaren. Ze behoudt overzicht, durft besluiten te nemen, weet deze te onderbouwen. Als je geen heen en weer geneuzel wilt, maar iemand die daadwerkelijk je vooruit helpt en kalm blijft als het lastig wordt, kan ik haar aanbevelen.

– Hakim Sgaier, Health Coach | Fysiotherapeut in sport.

Liesbeth regelde RAZENDSNEL een fantastische website voor ons feministisch platform DAMN, HONEY (www.damnhoney.nl) die ALLES was wat we wilden (en meer). Ze luisterde goed naar onze wensen en wist onze stijl en smaak in één klap te vangen (en ze verstopte een grappige easter egg op de site). Ze dacht vet goed met ons mee, kwam met solide suggesties, herinnerde ons aan de dingen die we vergaten en hielp met het structureren van de boel want ons platform bestaat uit eindeloos veel elementen. Als klappert op de vuurpijl leerde ze ons ook nog hoe we onze gloednieuwe prachtwebsite zelf kunnen besturen (en we kunnen normaliter weinig tot niks op technisch gebied). Misschien needless to say maar we doen het toch: wij zijn ERG blij.

– Marie Lotte Hagen, schrijver | podcastmaker | spreker | feminisme

Liesbeth wist vanaf ons eerste contact heel goed aan te sluiten bij mij als klant. De door haar ontwikkelde huisstijl, de manier waarop de website gebouwd is (dusdanig gebruiksvriendelijk dat ik er met vertrouwen aan werk) en de door haar geadviseerde hostingpartij, alles sluit aan bij mij persoonlijk. Veel mensen vinden de website echt ‘Marieke’ uitstralen en bij me passen. En… dat vind ik zelf vanaf het eerste ontwerp ook! Liesbeth combineert mensenkennis met ervaring, maakt er echt een gezamenlijk proces van. Ze biedt veel service, verwerkt feedback super snel en is geduldig. En bovenal, is ze gewoon een super leuk, bevlogen mens waar je energie van krijgt!

– Marieke Dooremalen

Liesbeth heeft voor mij een lekker fris mooi nieuw design gemaakt voor mijn website. Mijn site was echt aan een facelift toe en zelf vond ik het ontzettend moeilijk dat visueel voor me te zien. Liesbeth is erin geslaagd een design te maken waarin mijn persoonlijkheid helemaal tot uiting komt. Ik wilde graag een mix van een professionele uitstraling plús wat gebbetjes. Liesbeth kwam in no time met allemaal leuke visuals en ideeën. Ik ben ontzettend blij met het resultaat.

Natascha Sanders, Webredacteur

Als diëtist wilde ik een website die er uit sprong boven andere diëtistenwebsites. Dit had Liesbeth niet beter kunnen doen. Regelmatig krijg ik te horen dat cliënten mijn praktijk hebben gekozen o.a. vanwege de duidelijke, overzichtelijke en toegankelijke website. Liesbeth begrijpt wat je wilt en denkt goed mee. Ze vertaalt je wensen naar een gebruiksvriendelijke website. Dank!

Gaby Herweijer, Diëtist | Eigenaar Voeding + Advies

Liesbeth heeft mijn website gebouwd en deed dat super professioneel. Na bijna twintig jaar werken met websitebouwers kan ik vergelijken, ze is goed! Heel duidelijk geeft ze vooraf aan wat nodig is, stuurt leesvoer als je online zaken beter wilt begrijpen, en geeft feedback op teksten en sfeer en wat niet meer. De live voorbespreking is vriendelijk klantgericht en heel helder. Maar waar ze in uitblinkt is dat ze de sfeer precies aanvoelde en haar eerste versie direct in de roos was. En ze heeft iets met heldere taal, heel snel schrijft ze het juiste op. Blij dat ik haar gevonden heb!

Elodie van Sytzama, Executive Coach

Boem! Liesbeth Smit werkt zooo snel, helder en flexibel. Ongekend hoe zij qua resultaat, snelheid en communicatie vele andere ontwerppartijen passeert. Van harte aanbevolen!

Jaap Duin, Psycholoog Coach.

Ik vond het erg prettig werken met Liesbeth en kan haar zeker aanbevelen. We hebben in één dag mijn site gemaakt en ik ben erg blij met resultaat. Liesbeth denkt goed met je mee (ook vanuit je doelgroep), sluit goed aan op je wensen, is direct en eerlijk met de juiste argumentatie en op een prettige manier. Liesbeth werkt snel, is to-the point en geeft verfrissende input bij het ontwikkelen van de opmaak en teksten van je website. Ik vind Liesbeth vlot en vriendelijk, professioneel en kundig.

Jacomijn Schram, Commerciële People- & Projectmanager

 

 

Presentatie over voeding en misleiding

Zelden zo’n mooie presentatie gezien als die van Liesbeth. Ze heeft talent voor slide design, ze weet prachtige, duidelijke en krachtige slides te maken. Daarnaast is Liesbeth een topper op presentatievlak. Ze spreekt bevlogen over haar expertise op het gebied van voeding. Ze geeft duidelijke voorbeelden, helder advies en weet zelfs ingewikkelde materie op een aantrekkelijke manier te presenteren.

– Marloes Ten Kate, presentatie coach

Wauw! Dat was de presentatie van Liesbeth Smit, die met enthousiasme voor TOPdesk-collega’s kwam spreken. Liesbeth weet waar ze het over heeft als het op voeding en gezondheid aan komt. In haar presentatie komen zowel de feiten als fabels aan bod en ze nam ons mee in de eetpatronen van over de hele wereld. De presentatie was toegankelijk en er zaten veel tips in die je meteen kunt toepassen. Een aanrader voor iedereen!

– Lynn Broekhuijsen, HR advisor TOPdesk

We were recently looking for an interactive, online session to provide to our employees, as part of a sustainability theme week across our EMEA Division, and we asked Liesbeth to run a session on nutrition and wellbeing. We made a great choice! Liesbeth ran a 1 hour session for over 250 of our employees from across our 26 countries, online. Our employees loved it and have asked for more. Liesbeth was highly interactive, professional and flexible – she had a great impact and she was really easy to work with!

– Mel McCall, HR Director for EMEA at Spirax Sarco

Workshops & presentaties wetenschapscommunicatie

Liesbeth gaf een geweldig motiverende ‘Impact met onderzoek!’ workshop voor PhD-studenten. Ze hielp ons durven groter te denken en gaf ons veel tips om zelf mee aan de slag te gaan. Grote aanrader!

– Dorine Duijsens, PhD student (FWO-SB) at Lab of Food Technology, KULeuven

I just wanted to thank you for your great courses during the Let’s Talk Science summer school. I think you did a really good job and I highly appreciate your ambition to make science more sexy (because it’s needed for sure)! I especially liked the workshop about presentation design. I admit that at some point I thought “Oh my god this is so much it’s never going to work for me”. But today, with some fresh energy, I started again with a blank PowerPoint file and created my color palette, master slides, and finally a short dummy presentation (attached). And it was so much fun! I really enjoyed the design work for the presentation – it’s almost a pity that, now that I have mymaster slides, there will not be much design work to do in the future…

-Maja Mielke, University of Antwerp

Wat is de kern van je boodschap? Dat was de vraag die Liesbeth Smit de promovendi van de NVMO afgelopen vrijdag voorhield. Aan de hand van toegepaste voorbeelden liet zij ons zien op welke manieren wij toegankelijk over wetenschap en specifiek ons onderzoek kunnen communiceren. Liesbeth vertelde dit op een bevlogen en praktische wijze waardoor we direct aspecten kunnen meenemen naar de eigen praktijk. Na deze inspirerende sessie voor ons nooit meer een PowerPoint met een rijtje bullets, maar een duidelijk en aansprekende design.

– Organisatiecommissie NVMO promovendidag, Iris Jansen, Gerbrich Galema, Ellen Driever en Joyce Kors

Website voor onderzoeksproject

Liesbeth heeft een website ontwikkeld voor ons onderzoeksproject. Samenwerken met Liesbeth was vanzelfsprekend – ze is eerlijk, duidelijk en creatief. Tijdens de ontwikkelingsfase van het idee had ze vaak maar één woord nodig om onze wensen te vertalen naar goede tekst en design. Ze is een strategisch denker, in staat om niet alleen het grote geheel te zien, maar ook de kleine details, waarbij ze altijd de doelgroep en presentatie in gedachten houdt. Liesbeth is bovendien in staat om snel en efficiënt werk te verzetten en motiveerde ons daarmee om ook met deadlines op koers te blijven. Liesbeth beheert ook onze webhosting en reageert direct als er technische problemen zijn. Zonder Liesbeth zou ons project (en de website) niet eens de helft zijn van wat het is geworden. Voor ons was het werken met Liesbeth geen eenmalige ervaring, we zullen in de toekomst met haar blijven werken. We zouden het zeker aanbevelen om haar diensten te gebruiken!

– Michelle Carrière, MD, PhD candidate Plastic, Reconstructive and Hand surgery

With a large research consortium working on public health issues, communication is one of our top priorities. Liesbeth talks you through each step, with great questions and suggestions that demonstrate their rare mix of passion and professionalism, as well as her scientific knowledge and general savvy. Thanks to The Online Scientist team we now have an engaging, accessible, and polished online presence. Highly recommended!

-Sarah Melker, Research Project Manager, Maastricht University

Voor de uitbreiding van ons ‘cancer and aging research consortium’ hadden wij een nieuwe website nodig. Met zoveel partijen en complexe onderwerpen bijelkaar leek ons dat best een uitdaging om de juiste toon te vinden, en boodschap over te brengen. Wij hebben het echt getroffen met Liesbeth die ons inhoudelijk meteen begreep en ons heldere communicatie/tekst adviezen kon geven. En daarnaast heeft ze even enthousiast ‘eye-popping’ design voor logo én website opleverd!

– Sin-ming Sit, Information Manager – NKI Animal Lab

Infographic voor wetenschappelijk rapport

Liesbeth denkt goed mee om je onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze is creatief, reageert en ontwikkelt snel, en sluit aan bij bestaande ideeen en materialen. De vormgeving van de infographic past daardoor erg mooi binnen de vormgeving van een groter project.

Sanne Rumping, Onderzoeker, Hogeschool van Amsterdam

HvA websites voor onderzoek

When I met Liesbeth at a conference abroad, we talked about how important it is for scholars to reach out to a broad audience. I just started working at Amsterdam University of Applied Sciences and was happy to invite her to give a pitch of her work, showing her skills, ideas and services. I have worked closely with Liesbeth in the development of a website which featured various research projects. Liesbeth listened very carefully to our wishes, translated them into designs and texts that were understandable and visibly highly attractive. Her greatest asset is her ability to communicate clearly and constantly address the various professional voices involved by translating between the different audiences. Many thanks!.

Esther Captain, former head of Centre for Applied Research on Education, Amsterdam University of Applied Sciences

Interactieve e-learning toegankelijkheid van het HBO

De samenwerking met Liesbeth is heel goed bevallen. Het was beslist geen gemakkelijke opdracht, maar Liesbeth beet zich er stevig in vast, dacht goed en kritisch mee en stelde steeds de juiste vragen. Daardoor staat er nu uiteindelijk een prachtig online tool, waarmee niet alleen wij zelf heel erg blij zijn, maar waarmee ook al veel docenten enthousiast aan de slag zijn gegaan!

Louise Elffers, lector Kansrijke Schoolloopbanen aan de HvA

Website voor consultancy

Liesbeth heeft voor de Nutrition Consultancy Cooperative, in een hele fijne en vlotte samenwerking, een hele mooie website gebouwd! Haar open en kritische blik op de inhoud van onze website en to-the-point manier van werken hebben wij erg op prijs gesteld.

Jan de Vries, Consultant at De Vries Nutrition Solutions

Workshop: impact met wetenschap

Liesbeth heeft voor de junioren werkgroep van de VvE een pre-conference workshop verzorgd over het maken van #impact met wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de interactieve workshop werden in 2 uur tijd alle velden kort aangestipt. Hoe hou je een poster leesbaar? Wat zet je wel en vooral NIET op je slides tijdens een presentatie? Wat is jouw 1-liner waarmee je iedereen prikkelt over je onderzoek? Hoe zorg je ervoor dat jouw naam als eerste naar boven komt als je wordt gezocht op zoekmachines? Ook werden handige sites en bronnen gegeven waarmee je later zelf aan de slag kunt.

Dit alles werd door Liesbeth verteld op een hele spontane en open wijze, waarbij genoeg ruimte was voor vragen. Liesbeth heeft ons aan het denken gezet om meer uit wetenschap te halen, en alle deelnemers van de workshop waren geprikkeld en geënthousiasmeerd om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Ik klop in de toekomst zeker nog eens aan bij Liesbeth voor presentatie tips, een mooie infographic, een heldere website of een #impact-workshop met collega’s!

Famke Mölenberg, PhD candidate in Social Epidemiology, department of Public Health at Erasmus MC

Wetenschappelijke website VUMC

Liesbeth Smit and Stephan at The Online Scientist helped me develop a rather complex website www.cosmin.nl, on which we wanted to give a lot of information for researchers about measurements in medicine. This information had to be found via various ways on the website. Liesbeth and Stephan created a seemingly simple and clear structure of this website, which perfectly met my needs. They listened to my ideas, and developed a website which has a professional look and is user-friendly for my audience.

Wieneke Mokkink, PhD at dept. of Epidemiology and Biostatistics, VUmc

Website Toekomstverkenning GGD

Na het eerste gesprek met The Online Scientist kwamen wij lichtelijk beschaamd terug bij onze GGD met meer vragen dan antwoorden. Want wát wilden we nu eigenlijk bereiken met onze communicatietool? Door het stellen van de juiste vragen hebben Liesbeth en Stephan ons enorm geholpen om deze doelstellingen scherper te krijgen. Onderzoekers en beleidsmakers spreken niet altijd dezelfde taal maar met deze tool zetten we zeker een stap in de goede richting! We hebben er dan ook veel complimenten op gekregen, zowel vanuit de gemeenten die wij bedienen als vanuit ons eigen MT.

Dr. E.A.L. (Ester) de Jonge, EpidemioloogAfdeling Onderzoek & Advies Dienst Gezondheid & Jeugd

Persoonlijke website

Mijn oude website was vooral vanuit mezelf geschreven, in het Engels en ik was toe aan een nieuws. Via I’m A Foodie ken ik Liesbeth en de websites die zij heeft gemaakt voor collega’s vond ik altijd enorm inspirerend. Vandaar dat ik met haar aan de slag wilde. Liesbeth heeft mijn nieuwe website gemaakt: fris, duidelijk en vernieuwend. Ze is kritisch op een prettige en heel toegankelijke manier en ze staat open voor nieuwe ideeen. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook heeft ze geholpen met pakkende koppen, een aansprekende slogan en ze heeft me enorm gecoacht in het schrijven van de teksten. Liesbeth heeft passie voor haar vak en ik zou haar aan iedereen aanbevelen!

Saraï Pannekoek, Diëtist

Website voor wetenschapper

Ik ben echt ontzettend blij met de website (www.gamifyingurbanhealth.com) die Liesbeth voor mij heeft gebouwd. Het proces liep dankzij Liesbeth heel soepel en plezierig. Indrukwekkend hoe snel Liesbeth in onze gesprekken de kernelementen kon achterhalen voor mijn website. Haar open vragen, enthousiasme en manier van doorvragen hebben me enorm geholpen om scherp te krijgen wat ik met mijn website wil bereiken en wat er uit moet springen. Erg prettig was ook dat ze haarfijn aanvoelde wanneer ik even tijd nodig had om te werken aan de inhoud van de website en wanneer ik juist wat extra duwtjes in mijn rug nodig had om het af te ronden. Liesbeth denkt echt met alles mee, reageert heel snel op email en komt na wat ze beloofd. Dank je wel Liesbeth voor de strakke, hippe, originele en toch zakelijke website! Je hebt precies de juiste ‘look and feel’ gevonden.

– Monique Simons, Senior researcher digital (game) technologies for healthy urban living at City of Utrecht

Website voor coachingsbedrijf

Het laten maken van een nieuwe site was voor mij zo ongrijpbaar. Vorige ervaringen maakte me huiverig om daar tijd en geld in te steken, het was namelijk vaak een eindeloos heen en weer mailen van ideeën, teksten, opzetjes. Het idee van een nieuwe site zorgde al voor frustratie.

Maar toen kwam ik Liesbeth van The Online Scientist tegen en die maakte het hele proces direct inzichtelijk en behapbaar. Ze heeft twee hele dagen aan de site gewerkt voor een vast bedrag zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan. Bij hoge uitzondering werkte ze deze dagen bij mij op kantoor. Doordat ik paraat stond met feedback, tekst en aanwijzingen konden we snel schakelen. Ik zag de website elk uur beter worden. Deze manier van werken was echt een verademing.

Liesbeth heeft ontzettend goed geluisterd naar wat ik met de website wilde uitstralen en kwam telkens meteen in actie: hup, dat doen we meteen even. Soms was ik nog iets aan het uitleggen, maar draaide ze haar laptop alweer om en had ze het alweer ontworpen. Liesbeth heeft de discipline en energie om uren efficiënt te typen, klikken en te creëren, ongelofelijk. Knopen doorhakken en de juiste route kiezen doet ze in een handomdraai. Deze no-nonsense aanpak leverde direct resultaat.

Ik ben zo ontzettend blij met mijn nieuwe website, het is beter geworden dan ik had durven hopen. Door onze samenwerking weet ik nu ook wat er online mogelijk is zoals het ontwikkelen van e-books en filmpjes voor e-learning cursussen. Ik vind Liesbeth een bijzondere ondernemer: ze combineert deze ongrijpbare, moderne dienst (het bouwen van een website), met een ouderwets arbeidsethos van aanpakken en doen wat je hebt beloofd.

– Ester Braat, Office Rescue

Ontwerp presentatie hoogleraar

Bij het voorbereiden van mijn afscheidsrede van Wageningen Universiteit wilde ik geen standaard college geven maar een college dat niet alleen interessant zou zijn voor collega´s maar ook voor familie en vrienden. Omdat ik eerder in samenwerking met Liesbeth Smit een aantal websites heb gemaakt en daar heel goede ervaringen mee had, heb ik met Liesbeth contact opgenomen met de vraag of zij mij wilde helpen met het maken van een glasheldere power point presentatie.

Liesbeth stelde voor om in mijn presentatie een duidelijke timeline aan te brengen en slides te maken, waarin de titel weergeeft waar het om draait en die self-explaining zijn. Dit betekende voor mij een totaal andere wijze van presenteren dan ik gewoon was te doen. We zijn het experiment aangegeaan en het resultaat was verbluffend. Zeer veel complimenten. Liesbeth is een uitstekend designer en heeft een uitgesproken mening over hoe ze een presentatie vorm wil geven maar luistert en interacteert heel goed met haar opdrachtgever. Het was een feest om met haar samen de presentatie te maken.

– Prof. Daan Kromhout

E-learning voor academisch onderwijs

Wij van Wageningen Universiteit, afdeling Humane Voeding, houden ons al jaren bezig met het ontwikkelen van interactieve e-learning modules voor ons academisch bachelor en master onderwijs. Deze modules bevatten een breed scala aan interactieve oefeningen en animaties. Het daadwerkelijk bouwen van de modules besteden we zo nu en dan ook graag uit.

Liesbeth heeft ook enkele van onze modules gebouwd. Wij leveren dan het ‘storyboard’ aan en Liesbeth zorgt dat het een mooie module wordt, met een mooie layout en goed werkende interactieve oefeningen.

Het prettige aan de samenwerking met Liesbeth is dat zij naast gedegen kennis van webdesign ook inhoudelijke begrijpt waar de e-module over gaat, aangezien ze zelf ook een wetenschappelijke opleiding heeft gedaan op het gebied van voeding en gezondheid. Dit maakt de samenwerking erg prettig, ze voelt direct aan wat wij bedoelen en kan daardoor het design en de inhoud goed op elkaar afstemmen en ze komt met tips om door ons voorgestelde oefeningen/opdrachten/feedback te optimaliseren.

Daarnaast heeft ze voor ons een aantal inspirerende workshops georganiseerd waarin ze ons leerde hoe wij zelf ook de modules kunnen ontwikkelen en onderhouden. Kortom, een prettige en efficiënte samenwerking.

– Dr. ir. M.C. Busstra, onderwijsontwikkelaar, Wageningen Universiteit

Presentatie ontwerp hoogleraar

Het slotakkoord na bijna 25 jaar hoogleraarschap Voeding en Gezondheid moest tot in de puntjes verzorgd zijn. Ik dacht met mijn ervaring in het geven van colleges, lezingen en media optredens, dat ik wel wist hoe mijn afscheidsrede eruit zou moeten zien.

Toch maar even Liesbeth Smit van de Online Scientist gevraagd om mee te kijken. Ik raakte wat geïrriteerd (wie kon mij nog wat leren), toen Liesbeth mij wees op diverse essentiële punten.

Kwam erachter wat templates, lay-out, pakkende plaatjes betekenen om je boodschap over te brengen naar een gemêleerd publiek. Liesbeth heeft mij prima geholpen. Veel complimenten gekregen van de 650 aanwezigen.

– Prof. Frans Kok

E-learning Wageningen Universiteit

Liesbeth heeft een complexe, interactieve e-learning module ontwikkeld voor onze studenten. Haar ervaring met webdesign was voor ons van grote waarde.

Zij wist zich de benodigde software in een mum van tijd eigen te maken en heeft de blueprint van de module omgezet in een interactieve module met een aantrekkelijk en overzichtelijk design en een hoge gebruiksvriendelijkheid.

Liesbeth werkt snel, denkt actief mee en vindt voor elk probleem wel een oplossing. Haar enthousiasme en inzet hebben geleid tot een zeer fijne samenwerking en een e-learning module die bij studenten zeer goed in de smaak is gevallen!

– Sjoukje Woudt, MSc onderwijsontwikkelaar, Wageningen Universiteit

Website onderzoeksproject

Liesbeth is very professional, she knows how to communicate (scientific) research online and comes with interesting solutions. She listens to what you want and translates this to clear websites. She is a pleasure to work with, flexible and alert. Would recommend her and The Online Scientist to everybody!

Dieuwertje Wijsmuller – CreativeCultureConsultancy

Wetenschapscommunicatie

Liesbeth is a real pleasure to work with! She is a warm and creative professional who wants to make science attractive for every scientist. She helped me with several grant proposals and presentations. She develops infographics that are spot-on and helped me with the design and structure of my presentation to make it understandable and fun for a large audience. Her creativity goes well beyond any bounds I have ever seen. Last September 2016, I won the population science award at the International Society of Hypertension in Seoul, South-Korea. Thank you Liesbeth!

Hanne van Ballegooijen, Assistant Professor bij VUmc

Zorgverleners in de geboortezorg en hun cliënten informeren over onderzoek en resultaten, dat kan niet zo moeilijk zijn. Jarenlang zelfs gedacht dat we het al best aardig deden… Maar met de praktische tips uit de workshops van Stephan en Liesbeth weten we nu hoe het nog veel beter kan! Niet alleen maar vertellen wat je gedaan hebt, maar je steeds opnieuw afvragen wat mensen willen horen en waarom ze dat willen horen. Zo wordt de doelgroep net zo enthousiast als wij onderzoekers zelf!

– Tamar Kruit, MSc | Beleidsmedewerker | Amsterdam Reproduction and Development (AR&D)

Persoonlijke website

Liesbeth heeft een prachtige website voor mijn bedrijf ontworpen: www.ellisvyth.nl. Ze heeft me niet alleen geholpen met de ontwikkeling van de website, maar ook met het helder maken van wat mijn bedrijf te bieden heeft. Kleuren, visualisatie, teksten: alles klopt! Liesbeth voelde precies aan hoe ik het wilde. Zij is bevlogen, creatief, hulpvaardig en een heel fijn persoon om mee samen te werken. Bedankt Liesbeth!

Ellis Vyth, Trainer at Ellis Vyth Training

Liesbeth is a great groupclass instructor with a lot of loyal fans here at our healthclub. Very responsible and dedicated, we hope to add you to the team when you return!

Tim Buffing, Club Manager at Happy Bodies Lifestyleclubs

Liesbeth is a great fitness instructor. She continues to motivate you and is always cheerful. She adds new exercises every week to her classes. So it never gets boring. I am very glad that I took part in your lessons. Thanks for making me strong and healthy!

Danielle van Gelder, Van Gelder Trading

Website voor onderzoeker

Liesbeth is a very talented young web designer. She calls herself “the online scientist” and rightfully so: for apart from creating e-learning solutions for scientific problems, she brings a scientific attitude to her work, but she also combines it with an innate aesthetic sense. The result is a wonderful synergy of symmetry and design.

It was a pleasure to work with her on my recently launched website – http://www.royrituparna.com/ From the beginning we were on the same page. I had very clear ideas about what I wanted, but she made it so much better in the execution of them, especially in the way she complemented text and image/video. I wanted clarity and simplicity for my website, wanting only the content to shine – she added beauty and an Indian feel to it by her choice of colour scheme and wallpaper design.

Not only did she create my digital home, she also nudged me to learn with her online tutorials, so that by the time the website went live, I could do some rudimentary editing myself.

I wish her all the best and highly recommend her to those who want to create new websites.

Rituparna Roy, Lecturer at Leiden University College, The Hague

Persoonlijke website

Liesbeth not only designed my professional website www.desireehoving.nl, she also advised me how to make it customer oriented. She was pro-active in choosing a design that would suit me personally and was thinking along with my ideas at the same time. If you are looking for a smart, fast and creative person to help you and your organization with your webdesign and your hosting, you’ve found your match!

Desiree Hoving, Wetenschapsjournalist en moderator

Website coachingsbedrijf

I was impressed by Liesbeth’s patience, creativity and flexibility while building my new website. She quickly understood what I wanted visitors to feel and surprised me with beautiful design elements and great visuals. She’s quick and has the most CAN-DO way of working I have ever encountered… really. The result: www.denieuwezone.nl

Miriam Brouwer, Teamcoach, teamtrainer, gespreksleider.

Liesbeth did a great job redesigning my site, www.rorysamsterdamtour.com. I had got it up and running myself on Wix, but it looked a bit rickety (to say the least!). I hired Liesbeth to redesign it on WordPress and I’m delighted with the results. I basically just told her to “make it look fun and professional and easy to use” and she really delivered. I highly recommend Liesbeth for WordPress jobs.

Rory Brosnan, Freelance Copywriter / Tourism Entrepreneur

Website H2020 research project

Liesbeth Smit created the website for our Horizon 2020 consortium TargetCaRe. In Horizon 2020, dissemination and communication to the public is of major importance, so having a good and attractive website was a priority for us. Based on our existing logo, Liesbeth created the TargetCaRe website. She managed to translate our ideas into the website and she provided useful suggestions and advice. Liesbeth has a direct and open communication style: she replies very quickly and she helps out with any website-related problem swiftly. We enjoyed working together with Liesbeth and we are happy with the result: www.targetcare.eu!

Marloes de Vries – van Melle, Research Advisor at Erasmus MC

Website research project

Wageningen University and Gelderse Vallei Hospital are collaborating since 2007 to ensure optimal nutritional care for our patients. As part of this collaboration, the NutriProfiel project was initiated, which aims at improving micronutrient status by providing personal dietary advice. We wanted a website that would inform both patients and physicians about the NutriProfiel service, and would also process order requests for people that ordered a personal dietary advice. Liesbeth designed a concept version of the website which we together further refined.

We really liked working together with Liesbeth. Her background in nutrition means that she easily understands the purpose of our project, and her designer skills resulted in a very nice website. She also has the professional network to implement ‘webshop’-like features. Liesbeth is friendly and professional and also helped us to work on our website ourselves. We are very happy with ‘The Online Scientist’ and we will certainly work with Liesbeth again!

Michiel Balvers, Scientist at Gelderse Vallei Hospital & Wageningen University

Website zzp-er

Op 1 januari 2015 ben ik een bedrijf gestart om teksten over voeding en gezondheid te schrijven. Een eigen website waar ik artikelen en nieuws plaatste had ik al, maar daar was ik ontevreden over. Het had een amateuristische uitstraling. Graag wilde ik een moderne en professionele website omdat dit tegenwoordig een belangrijk visitekaartje kaartje is.

Tijdens mijn zoektocht naar iemand die dat voor een mooi bedrag zou kunnen doen stuitte ik op Liesbeth Smit. Van naam kende ik haar al, want als voedingswetenschapper is ze geen onbekende. Hoewel ze nog steeds actief is in de voedingswereld is ze van voedingswetenschapper overgestapt op het maken van (wetenschappelijke) websites. De combinatie van deze twee expertisegebieden maakte haar voor mij de ideale persoon om mijn website te bouwen!

Daar heb ik geen moment spijt van gekregen. De eerste versie van de website was in opzet al precies wat ik zocht; modern, professioneel en met een aantrekkelijke huisstijl. Nu ben ik redelijk perfectionistisch, maar dat was geen enkel probleem voor Liesbeth. Iedere vraag kon ik aan haar stellen en iedere wens kon ik kenbaar maken, net zo lang totdat ik tevreden was en geen vragen meer had. Hierbij deed ze niet klakkeloos wat ik vroeg. Ze gaf ze ook uiteenlopende adviezen over hoe ik de website het beste kon inrichten en wat ik beter niet kon doen. Dat vond ik bijzonder waardevol omdat de website er alleen maar beter door is geworden!

De samenwerking met Liesbeth vond ik erg prettig. Mailtjes werden snel beantwoord en we hebben ook een aantal keer gebeld om de website en het bewerken ervan door te nemen. Bovendien heeft ze een compleet pakket geleverd: Website, logo, visitekaartjes en header voor de website en Facebook. Met het resultaat ben ik erg tevreden. Liesbeth Smit staat voor kwaliteit, deskundigheid en service en ik kan haar diensten oprecht van harte aanbevelen!

Rob van Berkel, Diëtist en auteur

Liesbeth makes difficult things really easy. At least when it regards online. Struggling with my main message, not knowing how to prioritize messages and what kind of content is enough or good, she helped me step by step in this proces. With suggestions as a start, we discussed content, style, design, interaction and it became clear for Liesbeth what to do. Great value for money.

Harold van der Hoeven, Market Manager IoT at KPN IoT

Liesbeth created my personal website www.jorismerks.com. I am very happy with the site. I believe it represents my and my work very well and the cooperation with Liesbeth was very smooth. She displayed fast and strong understanding of my work and messaging and was able to translate that into structure and design for the site. Liesbeth was proactive in providing elegant solutions and showed great taste for design. Finally the turnaround time for creating the site was very fast.

Joris Merks-Benjaminsen, European Head of Programmes, Google Digital Academy at Google

Werken met Liesbeth Smit werd mij aangeraden door de journalisten van Bureau Wibaut, die daar hele positieve ervaringen mee hadden. Ik ben heel blij dat ik gekozen heb om mijn website door haar te laten maken. Liesbeth is professioneel, to the point, flexibel en bereid om mee te denken over handige oplossingen. Zij heeft het vermogen om de kern en inhoud van je werk te vertalen in passend design. Daarnaast werkt zij heel snel (en kon ze gelukkig ook goed omgaan met het feit dat ik zelf de deadlines soms miste).

Yula Altchouler, Cross media storytelling – Creative initiatives

Liesbeth created a design for the cover of my thesis based on my ideas. She then adjusted the design until it met all my expectations and until I was satisfied. During this process, Liesbeth came up with creative ideas which further improved the looking of the cover. The result has become even more beautiful than I had in mind!

Liesbeth works fast and can achieve almost anything you ask. As an extra service she makes the design of the cover available in order to use it in the presentation prior to the defense of my thesis. As a result my thesis is perfectly blended with my PhD defense.

Marlieke Visser, Beleidsadviseur Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ik ben zeer tevreden over mijn samenwerking met Liesbeth. Ze heeft me geholpen met het inzichtelijk maken van al mijn projecten en ervaringen. Ze stond open voor mijn eigen plannen, ideeën en veranderingen. Daardoor heb ik haar als een positieve sparringpartner ervaren die wel de touwtjes in handen hield.

Ik vind haar een kei in het vertalen van veel (abstracte ) informatie tot een mooi en duidelijke website. En is ze altijd bereid geweest om me nog verder te helpen met kleine technische problemen en veranderingen.

Iwan Dam, Theatermaker met een culinair hart

Ik heb al meerdere keren, tot mijn volle tevredenheid, gebruik gemaakt van Liesbeth ’s diensten. Zij maakt stijlvolle & pakkende websites.

Eén van de kernkwaliteiten van Liesbeth is haar vermogen om moeilijke dingen duidelijk uit te leggen en helder te krijgen. Zij weet saaie theorie om te zetten in levendige praktijkvoorbeelden. Met de tips & trucs die zij me gaf, kon ik altijd zo aan de slag.

Bovendien is samenwerken met Liesbeth altijd een feest, door haar welgemeende enthousiasme en passie voor het leven en haar vak.

Elske van Dijk, Winclove Probiotics

Liesbeth is an amazingly intelligent, determined, passionate, and hardworking individual. Moreover, she is one of the most amicable and congenial colleagues one could ever work with and ask for. Liesbeth is incredible in every way, and a pleasure to work with.

Eric Feigl-Ding, Assistant professor, Harvard School of Public Health