Voeding en gezondheid goed uitgelegd, door een voedingswetenschapper

Voedingswetenschap wordt niet altijd goed gecommuniceerd. Er wordt zoveel onzin gezegd over voeding, het is tijd dat wetenschappers een evidence-based tegengeluid geven over wat nu echt gezond is. Daarom schreef ik in samenwerking met I’m a Foodie het boek Eet als een expert en kun je me benaderen voor interviews over voeding en gezondheid voor kranten, tijdschriften, radio en televisie.

Lid-van-de-Nederlandse-Academie-van-VoedingswetenschappenJe kunt me meestal goed bereiken voor commentaar en een kritische (wetenschappelijke) blik op elke voedingshype. Bel 06-54651346 als het urgent is, of e-mail voor een afspraak.

Omdat ik dit in mijn vrije tijd doe kan ik niet op alle verzoeken in gaan. Je kunt ook eens kijken in de ledenlijst van de NAV, waar je geregistreerde voedingswetenschappers per expertise kunt vinden.

E-mail me
Liesbeth Smit Interview NOS op 3 over voedingshypes

Video van een interview met NOS op 3 over voedingshypes

Ik sprak o.a. voor het Ministerie van Defensie, de gezondheidsbeurs en inspireerde de scholieren van het Fortes Lyceum.

Huur me in als enthousiaste spreker over voedingshypes en gezondheid

Zoek je een spreker die helder kan vertellen over hoe het nu echt zit gezonde voeding? Wil je iemand die fabels onderuit haalt en het publiek prikkelt om zelf na te denken? Wil je er zeker van zijn dat de inhoud wetenschappelijk onderbouwd is?

Huur me dan in als spreker op jouw evenement. Voor een uur presenteren over de inhoud van ons boek Eet als een Expert zijn de kosten €500 ex. btw en reiskosten. Wil je een presentatie op maat? E-mail me dan met een briefing, dan maak ik een offerte.

Oh ja, ik schreef een heel boek over hoe je beter kunt presenteren (Cause an Effect), dus je weet zeker dat de presentatie er ook nog goed uitziet.

Improviseren op Televisie

Saai zal het niet zo snel worden met mij op TV, met mijn ervaring met improvisatie en media kun je me gerust in een studio neerzetten.

Video van een interview met Liesbeth Smit op Na Het Nieuws over misleiding

Na het Nieuws: Misleiding van voedingsmiddelen.

Liesbeth Smit: Interview over Vitaminepillen

RTL4: Moet je vitaminepillen slikken?

Liesbeth Smit: Interview over suiker in voedingsmiddelen

NOS journaal: Is suiker vergif?

Liesbeth Smit: Wat kun je het beste eten tijdens je examen?

EditieNL: Wat kun je het beste kunt eten tijdens examens?

Liesbeth Smit: Interview over voedingstrends en hypes

Interview over voedingstrends en hypes

Interviews in tijdschriften

Wellicht heb je al eens interviews gelezen met mij op nu.nl, de NOS, de Viva, de Vriendin, Vrouw, VORK, Women’s Health of de Nieuwe Revu.

Uitgeroepen als “Fitfluencer” door de Women’s Health

Interview in de Sante

Liesbeth Smit Voedingswetenschapper Nieuwe Revu Glutenallergie

Interview in de Nieuwe Revu

Interview in de Vriendin

Boek, columns, en blogs over voeding & gezondheid

Eet als een Expert Voedingswetenschap boek

Boek: Eet als een expert

12de druk en al 40.000 exemplaren verkocht!

In het boek Eet als een expert kijk ik samen met de andere experts van I’m a Foodie kritisch naar gezondheidstrends en geven we je praktische adviezen over voeding.

We vertellen je hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid,  en leggen op toegankelijke wijze uit hoe voedingswetenschap werkt.

www.eetalseenexpert.nl

Boek cover Eet als een expert - Zwanger!

Boek: Eet als een expert – Zwanger!

In Eet als een expert – zwanger! worden al jouw vragen over voeding voor en tijdens de zwangerschap beantwoord door een team van (kinder)diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers.

Met praktische tips, handige infographics en makkelijke recepten voor een eetpatroon dat gezond is voor moeder en kind. We laten zien dat je met een beetje creativiteit en omdenken de sushi, carpaccio en alcohol helemaal niet hoeft te missen!

www.iamafoodie.nl/zwanger

I’m a Foodie

Met het team van I’m a Foodie schrijf ik niet alleen boeken, maar maken we ook magazines, websites, en organiseren we symposia over gezonde voeding.

Met een wetenschappelijk onderbouwd team werken we hard om voedingswetenschap op een leuke en toegankelijke manier te promoten.

www.iamafoodie.nl

Blogs

Voor het evidence-based blog van I’m a Foodie schreef ik de volgende artikelen:

Waarom Google de slechtste plek is voor gezondheidsadvies

De waarheid is schaars op het internet. Dat is geen nieuws, maar hoe erg het is gesteld met de hoeveelheid onzin op het internet kwam ik achter toen ik met Molly sprak.

De inbox van een niet om te kopen voedingswetenschapper – Deel 1 & Deel 2

Ik schrijf graag een onafhankelijk wetenschappelijk advies of aanbeveling, maar verkoop mijn ziel niet en zal nooit tegen betaling voedingsproducten promoten. Toch proberen bedrijven regelmatig mijn geloofwaardigheid te kopen. Lees mee met de verzoeken die ik regelmatig in mijn inbox krijg.

Foodie: Geloofwaardigheid

Wie moet je nu geloven als het gaat om voedingsadviezen? Is het je dokter, je diëtist, je moeder, beroemdheden, televisieprogramma’s, documentaires, tijdschriften, de overheid, het Voedingscentrum, de supermarkt, voedingsmiddelenfabrikanten, de biologische industrie, alternatieven geneesheren of jezelf?

Prioriteiten voor een gezonde leefstijl – deel I & deel II

Wat is nu het belangrijkste als je gezonder wilt gaan leven?

Overzicht van alle 10 prioriteiten voor gezonde voeding >

Stop discriminatie (van voedingsstoffen)!

Er is iets vreselijks aan de hand in de wereld. We discrimineren massaal op algemene kenmerken terwijl we allang weten dat alles en iedereen uniek is.

Kaas is ZÓ 2013

Gezondheid is in onze huidige cultuur een oppervlakkig onderwerp geworden waarbij hippe trends zoals superfoods of het nieuwe kookboek van Rens Kroes belangrijker lijken te zijn dan onze echte gezondheid-gemeten door het aantal gevallen hart- en vaatziekten, kanker of diabetes. Lees meer >

Column: VORK

Voor het magazine Vork schrijf ik een column over misstanden in de voeding, hypes en trends.

www.vork.org

Column: Ergogenics

Columns over voeding en gezondheid in de USA (2007-2009)

Lees mijn columns op www.ergogenics.org over wetenschap, voeding en gezondheid in de Verenigde Staten. Verbaas je over hoe Amerikanen over ‘gezonde’ voeding denken en wat fabrikanten allemaal proberen om hun producten aan de man te brengen. In de 2,5 jaar dat ik in Boston woonde schreef ik meer dan 30 blogs voor Ergogenics.