Voedingswetenschap2018-05-10T15:29:21+00:00

Voeding en gezondheid goed uitgelegd, door een voedingswetenschapper

Voedingswetenschap wordt niet altijd goed gecommuniceerd. Er wordt zoveel onzin gezegd over voeding, het is tijd dat wetenschappers een evidence-based tegengeluid geven over wat nu echt gezond is. Daarom schreef ik in samenwerking met I’m a Foodie het boek Eet als een expert en kun je me benaderen voor interviews  over voeding en gezondheid voor kranten, tijdschriften, radio en televisie.

Lid-van-de-Nederlandse-Academie-van-VoedingswetenschappenJe kunt me altijd bereiken voor commentaar en een kritische (wetenschappelijke) blik op elke voedingshype. Wil je weten waarom voedingshypes niks met wetenschap hebben te maken? E-mail me via [email protected] voor een terugbelafspraak.

E-mail me voor een terugbelafspraak
Liesbeth Smit Interview NOS op 3 over voedingshypes

Video van een interview met NOS op 3 over voedingshypes

Ik sprak o.a. voor het Ministerie van Defensie, de gezondheidsbeurs en inspireerde de scholieren van het Fortes Lyceum.

Huur me in als enthousiaste spreker over voedingshypes en gezondheid

Zoek je een spreker die helder kan vertellen over hoe het nu echt zit gezonde voeding? Wil je iemand die fabels onderuit haalt en het publiek prikkelt om zelf na te denken? Wil je er zeker van zijn dat de inhoud wetenschappelijk onderbouwd is?

Huur me dan in als spreker op jouw evenement. Voor een uur presenteren over de inhoud van ons boek Eet als een Expert zijn de kosten €500 ex. btw en reiskosten. Wil je een presentatie op maat? E-mail me dan met een briefing, dan maak ik een offerte.

Oh ja, ik schreef een heel boek over hoe je beter kunt presenteren (Cause an Effect), dus je weet zeker dat de presentatie er ook nog goed uitziet.

Interviews in tijdschriften en op TV

Wellicht heb je al eens interviews gelezen met mij op nu.nl, de NOS, de Viva, de Vriendin, Vrouw, VORK, Women’s Health of de Nieuwe Revu.

Uitgeroepen als “Fitfluencer” door de Women’s Health

Interview in de Sante

Liesbeth-Smit-editieNL voedingswetenschapper op tv televisie

Interview met tv programma EditieNL

Interview in de Vriendin

Boek, blogs en artikelen over voeding & gezondheid

Eet als een expert - Boek voeding en gezondheid - Liesbeth Smit
Eet als een expert

In het boek Eet als een expert kijk ik samen met de andere experts van I’m a Foodie kritisch naar gezondheidstrends en geven we je praktische adviezen over voeding.

We vertellen je hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid,  en leggen op toegankelijke wijze uit hoe voedingswetenschap werkt.

www.eetalseenexpert.nl

Columns over voeding en gezondheid in de USA

Lees mijn columns op www.ergogenics.org over wetenschap, voeding en gezondheid in de Verenigde Staten. Verbaas je over hoe Amerikanen over ‘gezonde’ voeding denken en wat fabrikanten allemaal proberen om hun producten aan de man te brengen. In de 2,5 jaar dat ik in Boston woonde schreef ik meer dan 30 blogs voor Ergogenics.

I'm a Foodie | evidence based blog over gezonde voeding

Voor het evidence-based blog van I’m a Foodie schreef ik de volgende artikelen:

Prioriteiten voor een gezonde leefstijl – deel I (intro)

Wat is nu het belangrijkste als je gezonder wilt gaan leven? In vrouwenbladen lees je hoe gezond die dure gojibessen wel niet zijn, en dat je in januari toch zeker een paar dagen moet detoxen. Maar van tijdelijke trends word je niet gezond, dus spaar je energie voor de rest van 2015. Lees meer >

Prioriteiten voor een gezonde leefstijl – deel II

Welke 10 voedingsmiddelen hebben nu het meeste effect op je gezondheid? Of het wetenschappelijk verantwoord is om hierop een antwoord te geven weet ik niet, maar omdat wij allemaal het antwoord op deze vraag willen, heb ik het geprobeerd. Lees meer >

Overzicht van alle 10 prioriteiten voor gezonde voeding >

Stop discriminatie (van voedingsstoffen)!

Er is iets vreselijks aan de hand in de wereld. We discrimineren massaal op algemene kenmerken terwijl we allang weten dat alles en iedereen uniek is. In het verleden zijn er talloze groepen voedingsstoffen gediscrimineerd op basis van eigenschappen die er niet toe (mogen) doen. Lees meer >

Kaas is ZÓ 2013

Gezondheid is in onze huidige cultuur een oppervlakkig onderwerp geworden waarbij hippe trends zoals superfoods of het nieuwe kookboek van Rens Kroes belangrijker lijken te zijn dan onze echte gezondheid-gemeten door het aantal gevallen hart- en vaatziekten, kanker of diabetes. Lees meer >