Handig voor je website

Handig voor je website2017-02-08T04:59:42+01:00

Alle artikelen die je helpen bij het bouwen van je website:

Hoe vind ik een goed hostingbedrijf voor mijn website?

Het vinden van een nieuw hostingbedrijf is erg frustrerend: online vind je goede en slechte recensies, je weet nooit precies wat een hostingbedrijf voor je doet, en je hebt misschien niet genoeg technische kennis om na te gaan of ze wel genoeg bieden voor jouw website.

Hoe kom je aan goede foto’s en afbeeldingen voor je website?

Je bent een nieuwe website aan het maken, maar hoe kom je in hemelsnaam aan goede foto’s? Ik vertel je al mijn tips over waar je goede foto’s (en alternatieve afbeeldingen) vandaan haalt, hoe je ze het beste maakt, en hoe je ze op je website gebruikt.

Wat is de levensloop van een website?

Websites hebben niet het eeuwige leven, net als mensen kunnen ze ziek worden (beveiligingsleks hebben), doodgaan (crashen), of worden gekidnapt (gehacked). Ook kan een website helemaal uit de mode zijn (denk aan dansende banaantjes) waardoor bezoekers je website gaan vermijden.

Wat moet er op de homepage van je website staan?

Vage websites met verborgen menu’s, voorbijschietende sliders, stockfoto’s die niet relevant zijn, lange teksten die niemand wil lezen… Veel websites zien er cool en hip uit, of ze zijn blijven [...]

Huiswerk: Vragenlijst voor een nieuwe website

Welke producten of diensten levert uw bedrijf? Welke doelgroepen heeft u? Wat is uw imago en uitstraling? Wat maakt uw bedrijf beter dan andere bedrijven (USP)? Wie zijn uw concurrenten?

Wat is content design?

Content design is het organiseren, structureren, opmaken en ontwerpen van teksten om vanuit de inhoud een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website of document te maken.

Wat zijn de verschillende type logo’s?

Ik wil een logo! Met deze uitspraak begint elk gesprek over logo design. Maar dit helpt een designer niet om een goed logo te ontwikkelen. Het helpt om te weten [...]

WordPress handleiding

Inloggen op je WordPress website Voeg “/wp-admin”  toe aan het eind van je website URL: www.<mijnwebsite>.nl/wp-admin Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Nieuwe gebruikers kun je aanmelden in het [...]

Hoe houd ik mijn WordPress website veilig?

Een beveiligde website zorgt voor betere privacy van je gegevens, voorkomt malware en virussen op je website of het hacken van je site. 100% veiligheid is bijna niet te garanderen, maar met de onderstaande tips kom je een heel eind.

Hoe maak ik mijn WordPress website sneller?

Hieronder heb ik de beste tips verzameld om je website sneller te maken. Dit is een artikel voor gevorderde websitebouwers omdat je aan een aantal belangrijke files moet knutselen. Vraag je websitebouwer om dit voor je te doen.

Snelle en veilige WordPress website met plugins of .htaccess

In mijn voorgaande artikelen over snelheid en veiligheid besprak ik de .htaccess file. Dit is een klein maar belangrijk bestandje wat je kan gebruiken om je site sneller en veiliger te maken. Hieronder vind je de volledige code voor .htaccess die je in de root van je website kan uploaden.